Obavijesti

Sport

Komentari 90

Gojun nakon otkaza u Hajduku: Još sam ponosniji poslije svega

Gojun nakon otkaza u Hajduku: Još sam ponosniji poslije svega
1

Cijeli događaj izazvao je pravi potres u Hajduku pa su krenula prebacivanja odgovornosti. No, danas se oglasio glavni akter Krešimir Gojun, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti

VIDEO

Uprava Hajduka je u petak izvanredno prekinula suradnju s Krešimirom Gojunom, koji je maknut s mjesta šefa Akademije 'Luka Kaliterna'.

Službeno objašnjenje kluba jest da je 'gospodin Gojun dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk g. Sašu Bjelanovića, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk IIŠibenik pomogne Šibeniku da izbori direktan ulazak u 1. HNL'.

Cijeli događaj izazvao je pravi potres u Hajduku pa su krenula prebacivanja odgovornosti. No, danas se javnim očitovanjem oglasio glavni akter Krešimir Gojun, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Priopćenje Krešimira Gojuna:

"Došao sam u Hajduk raditi ono što najbolje znam u okviru projekta koji je nudio perspektivu, ne samo nogometu već i društvu u cjelini.

Shvaćao sam da će ta borba biti teška i dugotrajna, ali isto tako da je to i borba za poštene odnose ne samo unutar kluba, već i u cijeloj nogometnoj zajednici.

Došao sam jer sam želio pokazati kako se znanje, učenje i trud uz stalnu težnju izvrsnosti isplate i kako je moguće stvoriti dodatnu vrijednost samo i isključivo poštenim radom.

Držao sam se tih načela od samog dolaska u klub, postavljajući temelje strukturi u kojoj će stručnjaci raditi i odgovarati za svoj rad.

Grešaka je sigurno bilo i uvijek će ih biti, kao što ih ima u bilo kojem poslu, a posebno u razvoju i prepoznavanju mladih igrača ali sam uvjeren da smo te greške sveli na najmanju moguću mjeru, da smo radili sustavno i analitično.

Zbog toga sam ponosan na sve te ljude u Akademiji i na ono što smo zajednički postigli. Oduvijek sam nastojao da požrtvovni rad, profesionalni pristup i kompetitivnost budu naš jedini odabir i na terenu i izvan njega iako sam stoga etiketiran kao čovjek s kojim je teško raditi i koji ne priznaje autoritet.

Itekako priznajem autoritet časti, znanja i rada.

Ni u jednom teškom trenutku, a bilo ih je bezbroj, nisam zanemario svoje profesionalne dužnosti i obveze, uvijek se vodeći visoko postavljenim moralnim načelima sadržanim u Kodeksu i Statutu kluba.

Slijedeći upravo ta načela, a nakon uručenja izvanrednog otkaza, još sam ponosniji što se ni u jednom trenutku nisam ogriješio o te iste vrijednosti kao ni o Klub.

Stoga, pitanja tko je, zašto i kako, u kojem trenutku i pod kojim okolnostima odlučio o mom otkazu trebate postaviti Upravi i NO-u kluba.

Ja ću se i dalje držati tih vrijednosti i braniti ih do kraja, kao što sam učinio i podnošenjem prijave Upravi i NO, bez obzira na posljedice.

Hajduk je veliki Klub i treba imati obavezu biti dostojan svoje veličine i značaja, te nikad ne pristajati na kompromise. Želim vjerovati da sam i ja tome pridonio svojim radom, makar jednim malim dijelom.

Krešimir Gojun, voditelj Akademije"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'