Obavijesti

Sport

Komentari 62

Golden State u finalu! Srušio je rekord NBA lige star 53 godine

Golden State u finalu! Srušio je rekord NBA lige star 53 godine

Stephen Curry ubacio je 37 koševa, Draymond Green triple douoble (18 koševa, 14 skokova i 11 asistencija), a Warriorsi su s 4-0 isprašili Portland i ušli u finale NBA lige

VIDEO

Damian Lillard dvaput je odlučio playoff seriju koševima u zadnjim sekundama. Ovaj put nije uspio održati Portland na životu. U produžetku četvrtke utakmice finala Zapada Golden State Warriorsi pobijedili su Portland Trail Blazerse 119-117 i s čistih 4-0 ušli u finale. Lillardov šut sa zvukom sirene otišao je daleko od obruča...

Time su Warriorsi srušili 53 godine star rekord NBA lige s petim uzastopnim finalom. Posljednji kome je to uspjelo je Boston iz 50-ih i 60-ih godina.

I to su uspjeli bez Kevina Duranta (istegnuo mišić lista), Andrea Igoudale (također list) i DeMarcusa Cousinsa (ruptira mišića). Stephen Curry ubacio je 37 koševa, Draymond Green ostvario je triple douoble (18 koševa, 14 skokova i 11 asistencija), a Klay Thompson (17 koševa) zaustavio je Lillarda.

- Pet uzastopnih finala nije zabilježeno od Billa Russella i njegovih Celticsa. Jer je to jako teško ostvariti. Zato nemam dovoljno riječi da opišem natjecateljski žar ovih igrača i kulture koju su izgradili igrajući zajedno - sjao je trener Steve Kerr.

Portland je imao 61 posto šuta iz igre, 56 posto za tricu i 25 koševa Meyersa Leonarda, što mu je učinak karijere. Portland je u prvom poluvremenu zabio 69 koševa. I vodio je samo s četiri koša prednosti.

Hrabrili su se Blazersi da mogu postati prva momčad koja je preokrenula 0-3, Lillard je unatoč ozljedi rebra zabio 28 koševa iz 24 šuta. Nije bilo dovoljno.

C.J. McCollum ubacio je 26 koševa iz 22 šuta, a Leonard ih je obojicu zasjenio. Pola minute prije kraja poluvremena Portland je njegovim tricama otišao na 69-57. No, već do odmora Curry je s osam koševa smanjio zaostatak i poluvrijeme završio s 25 koševa.

I u drugom dijelu Portland je pobjegao na više od deset razlike, ali Warriorsi se uvijek vrate. Tako su i s tih -17 u trećoj četvrtini ove utakmice. Tri i pol minute prije kraja Green je zabio za vodstvo 108-106.

- Sve smo to već prošli i pouzdali smo se na to iskustvo. Svi koji su ušli dali su doprinos. Da, mogli smo reći da ćemo završiti posao u petoj utakmici, ali vidjeli smo koliko nam se dug odmor nudi ako završimo seriju u četiri susreta i htjeli smo to iskoristiti - govorio je Kerr.

Dvije minute prije kraja Leonard je zakucao preko samorpoglašenog najboljeg defanzivnog igrača ikad Greena za 111-108, Thompson je tricom izjednačio i u zadnjih 1:48 minuta ni jedna momčad nije zabila koš.

U zadnju minutu produžetka Warriorsi su ušli sa 119-115. Lillard nije uspio spasiti Blazerse...

- Bila je to posebna sezona za nas. A poraz 0-4... pa radije ga doživiš u finalu Zapada nego u prvom krugu. Sve druge momčadi htjele bi biti na našem mjestu - rekao je Lillard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled