Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Golfera na dopingu kaznili s godinu dana suspenzije

None Foto: ESPN

Američki golfer Doug Barron postao je prvi igrač koji je suspendiran zbog dopinga. To nije njegov prvi incident. Prije tri godine igrao je bez majice

Američki 40-godišnji golfer Doug Barron postigao je neslavan rekord u golfu. Postao je prvi igrač koji je suspendiran zbog uzimanja dopinga. PGA Tour organizacija suspendirala ga je na godinu dana, ali nisu htjeli odati o kojoj se vrsti dopinga radi. Svojom izjavom Amerikanac je neizravno pokazao da nije uzimao steroide niti nešto što bi mu dalo prednost nad ostalim igračima.
- Ispričavam se ako sam narušio ugled natjecanju i igračima. Želio bih da moji protivnici znaju da nisam htio na nedopušten način doći do prednosti - izjavio je Doug Barron. To nije Amerikančev prvi skandal. Prije tri godine dobio je kaznu jer je na jednom turniru skinuo majicu i tako golog trbuha odigrao pred TV kamerama. U sportu koji je poznat po lijepo i konzervativno odjevenim igračima i publici koja navija 'po naputku' takvo ponašanje ne prolazi. Nakon što su čuli za doping-skandal Amerikanca, većina igrača na Touru zbijala je šale.
- Ma to je uzimao nešto za svoj gušt. Pa ni na steroidima ne može dostići legendarnog Tigera Woodsa - komentirao je jedan od profesionalnih igrača na Touru.

Komentari (1)
  • Bravo care, treba nijma svima pokazat tko je gazda i bekrija!!! Ha ha glupan!

    3. 11. 2009,   15:24