Obavijesti

Sport

Komentari 12

Oreščanin: Koštala nas Rijeka, ali sad se tek vidi tko je faca

Oreščanin: Koštala nas Rijeka, ali sad se tek vidi tko je faca
4

Molio bih svoju momčad da igramo ovako protiv svakoga. Mi imamo četiri clean sheeta, i to dva puta protiv Hajduka, Rijeke i Istre. Ostale utakmice ponašamo se kao da ni ne trebamo čuvati svoj gol, rekao je Kahlina

VIDEO

Gorica je fantastičnom igrom očitala bukvicu Hajduku i prizemljila ih nakon velike pobjede nad Rijekom 4-0. Goričani su od početka ušli agresivno, a rani gol je puno toga donio. Hajduk se tražio tijekom utakmice, imali su svoje prilike, ali to nije bila ni sjena one utakmice protiv Riječana kada su na Poljudu dobili 4-0.

Pokretanje videa...

00:53

- Bila je to utakmica u kojoj momčad nije reagirala najbolje i gotovo ni jedan igrač nije bio u optimalnom izdanju, a to je uvijek krivnja trenera pa sve prebacujem na sebe. Domaćini su u svakom skoku, na drugoj lopti bili ispred. Taktički smo se dobro pripremili, znali smo što će raditi, kakvu tranziciju imaju, ali vidjelo se da momčad nije na nivou - rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin nakon poraza od Gorice.

Hajduk je tjedan dana prije pobijedio Rijeku 4-0 i činilo se da je momčad uhvatila pravi ritam. No Six kaže kako je njegova momčad doživjela emotivno pražnjenje nakon te pobjede.

- Može se reći da je došlo i do pražnjenja nakon 4-0 protiv Rijeke. Tako je bilo i u B momčadi nakon pobjede u onom blatu u Varaždinu. Ali Gorica je također ove godine težak suparnik Hajduku i ne želim umanjiti njihovu zasluženu pobjedu. Isprika navijačima, koliko god je bilo teško u svlačionici, pognute glave, razgovarali smo, ali do ovakvih će utakmica uvijek doći, sad se vide face. Trebali smo bolje razmišljati o tom emotivnom pražnjenju nakon Rijeke. Kad dođe takva utakmica, sve se poklopi, Gorici se utakmica razvijala da ne može bolje: zabila je gol brzo, mi smo čak imali 2-3 situacije i onda su opet zabili u zadnjoj minuti poluvremena.

Hajduk je jako loše ušao u utakmicu, a situacija je alarmantna bila kada su domaćin vrlo rano poveli. Splićani su morali preuzeti rizik, no nije im baš išlo. Bilo je previše individualnih grešaka na koje Oreščanin ipak nije mogao toliko utjecati.

- To su psihologije, nije lako reagirati, vidio sam u poluvremenu da tu ima svega, a kad smo trebali smanjiti i unijeti nervozu, primili smo treći. Nije lako reagirati na takve udarce. Ako smo prava momčad i face, treba graditi momčad na ovome. Lako je kad je dobro, lako je tada biti prijatelji, a sad sam im rekao u svlačionici da se u ovakvim situacijama vidi tko je faca, kakav karakter. Znali smo točno kako će Gorica igrati, jednostavno je utakmica otišla u tom smjeru, svi su bili neraspoloženi, to je za dublju analizu, ali znam u čemu je problem. Kondicijski smo skroz pali - rekao Oreščanin. Hajduku je ovo bio natježi poraz pod vodstvom Oreščanina, a ukupno drugi najteži u sezoni. Odmah u prvom kolu 'bili' su nastradali sa 4-1 kod Osijeka.

Hajduk u sljedećem kolu igra protiv Intera na praznom Poljudu, dok Gorica ide u goste Rudešu. Pobjede u tim susretima su neizbježne ako žele doći do Europe.

- Mislim da smo fantastično odigrali protiv protivnika koji je uz Dinamo najbolji u ovoj polusezoni. Primili su samo pet golova do naše utakmice. Potpuno smo zaslužili pobjedu, imali smo još tri 'mrtvaca' koja je Posavec obranio. Pohvalio bih cijelu svoju momčad i stručni stožer. Sretno Hajduku, ali mi ćemo se za Europu boriti do kraja - rekao je golman Gorice Kristijan Kahlina koji je po 100. put obukao dres Gorice, a to je proslavio praznom mrežom protiv Hajduka.

Golman Gorice skinuo je nekoliko zicera igračima bilih, izluđivao ih i pokazao da se radi o klasnom golmanu.

- Molio bih svoju momčad da igramo ovako protiv svakoga. Mi imamo četiri clean sheeta, i to dva puta protiv Hajduka, Rijeke i Istre. Ostale utakmice ponašamo se kao da ni ne trebamo čuvati svoj gol. Bio je dogovor da idemo u visoki presing, dominantni su u igri i znali smo da ne smijemo se zaletavati. Mi smo možda jedna od najjačih ekipa u tranziciji.

- Svaka čast dečkima. Jedina ekipa smo koja je dobila Rijeku tri puta i nemamo poraz od Hajduka. Ljudi nas sad već shvaćaju ozbiljno, pokazali smo da smo jaki. Moramo ući zbiljno i u druge utakmice kao inače i nastaviti borbu - rekao je Kristijan Kahlina...

Trener domaćina Sergej Jakirović bio je presretan. Njegova momčad igrala je točno onako kako im je savjetovao. A to je završilo na sjajan način za njih, velikom pobjedom od 3-0.

- Zadovoljan sam, preponosan na dečke i čestitam im na svemu. Ovo je dokaz da smo na pravom putu i da tako trebamo nastaviti - kazao je Sergej Jakirović...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija