Obavijesti

Sport

Komentari 5

Dinamova 'hobotnica': Velika je stvar pobijediti prvaka Italije!

Dinamova 'hobotnica': Velika je stvar pobijediti prvaka Italije!
13

Dinamovi juniori su pobijedili Atalantine 1-0 (0-0) na otvaranju Lige prvaka na Hitrec Kacianu. Prvak Italije ostao je bez bodova, a velik je udio u toj pobjedi imao i mladi golman Renato Josipović (18)

VIDEO

Dinamo je uzeo prve bodove u juniorskoj Ligi prvaka, nogometaši Igora Jovićevića svladali (1-0) su Atalantu. Jedini gol na utakmici postigao je Bernard Karrica, briljirao je vratar Renato Josipović, odlični bili Joško Gvardiol i Bartol Franjić koji je na kraju zaradio i crveni karton.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

- Presretni smo, velika je stvar pobijediti prvaka Italije, no uspjeli smo. Atalanta je prava momčad, ali i mi vrijedimo. Znali smo kako su oni ubojiti na toj njihovoj desnoj strani, to smo dobro anulirali, spriječili njihove prodore po bokovima. Odlučili smo se za kontre, na kraju smo tako došli i do vrijedne pobjede - kaže poslije utakmice Renato Josipović, pa dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moje obrane? Ma nećemo o tome, glavno da smo pobijedili. Svi su igrači dali svoj maksimum, samo tako se može dobiti talijanskog prvaka. Vjerujem da i ove godine možemo jako daleko, idemo korak po korak. Već za 12 dana nas očekuje nova utakmica, gostujemo kod Manchester Cityja i tamo idemo na pobjedu.

Vi ste i prošle godine bili dio momčadi koja je otišla do četvrtfinala, ali tu više nema Horkaša, Gjire i Ćužea...

- A sigurno da nam oni fale, tu nema dvojbe. Došla je ta smjena generacija, sada smo mi mlađi dobili priliku. A jesmo li bolji od njih starijih? Jesmo, haha - završio je Josipović.

Seniori, sada ste vi na redu! Klinci su srušili jaku Atalantu
Seniori, sada ste vi na redu! Klinci su srušili jaku Atalantu

Vrlo zadovoljan pobjedom svoje momčadi bio je i Igor Jovićević.

- Bila je ovo prava europska utakmica, u Dinamu sam već 2,5 godine, ali ovaj mi dvoboj sigurno spada među tri najzahtjevnija otkako sam ovdje. Bilo je puno taktičkog nadmudrivanja, zatvaranja rupa protiv ovako sjajne momčadi kao što je Atalanta. Talijani imaju neke pojedince s nevjerojatnim potencijalom, teško se bilo postaviti nakon što bi gubili lopte u sredini terena - kaže Jovićević, pa dodaje:

Mladi nogometaši Dinama pobijedili Atalantu s 1:0 u Ligi prvaka mladih



- Čestitam dečkima što su se vrhunski borili, mijenjali smo i sistem igre, u drugom dijelu prešli na 4-4-2. Tu smo odlučili Marina osloboditi obrambenih zadataka, čekati ga da nešto napravi kroz kontranapade. Tako smo postali stabilniji, ali ovo je tek prva utakmica. No, sada mirnije putujemo u Manchester.

Kakav je taj Karrica, njega prošle godine nije bilo u ovom natjecanju?

- Sada smo u malo drugačijoj situaciji, lani sam većinu igrača trenirao u svojoj drugoj momčadi, sada su tu većinom juniori. Evo, lani je Ćuže na početku juniorske Lige prvaka iza sebe imao već 50-ak drugoligaških utakmica, velika je tu razlika u iskustvu, ali kroz ovakve utakmice svi skupa rastemo - završio je Jovićević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska