Obavijesti

Sport

Komentari 43

Goluža uzeo prvu medalju kao izbornik: Ja sam živio za zlato

Goluža uzeo prvu medalju kao izbornik: Ja sam živio za zlato
9

Hrvatski izbornik osvojio je svoju prvu izborničku medalju. Osvajao je Slavko medalje kao igrač, ali i kao pomoćnik Line Červara, no ova ima posebnu težinu u karijeri

VIDEO

Osvajao je Slavko Goluža olimpijska i svjetska zlata, europsko srebro i jako dobro zna kako je to vratiti se kući s velikom medaljom oko vrata. No ovo je prvi put da je Goluža osovjio medalju s jednog velikog natjecanja kao izbornik. U Hrvatsku se vraća sa slatkom broncom iz Srbije i upravo zato njegove su suze radosnice itekako razumljive.

- Ma dobro.... Ah, što da kažem. Ja sam živio za zlatnu medalju, živio sam za prvo mjesto i hrvatsku himnu. To bi bila prava nagrada za sve naše ljude koji su nastradali u ratu. Bit će medalja još, ali ovo bi bilo posebno - emotivno je ispričao Goluža sa suzama u očima.

Nije zlato, ali ovo je velika pobjeda i velika medalja. Kao što je rekao i iskusni Iker Romero, ovo je bila utakmica vrijedna finala.

- A što reći nakon ove pobjede, svim mojim dečkima čista desetka za trud i igru. Pokazali su karakter, vratili su se nakon teškog poraza u polufinalu i zato su oni najbolji - rekao je Slavko Goluža odmah nakon pobjede, velike pobjede nad Španjolskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon izgubljenog polufinala od Srbije Zlatko Saračević rekao je:

- Ja imam jednu medalju s Europskog prvenstva, brončanu. I to mi je jedna od najdražih medalja, svako malo se sjetim te pobjede za treće mjesto.

Iako se sada čini da su s ovom reprezentacijom morali otići do kraja i uzeti zlato usred Beograda, kako će dani, mjeseci i godine odmicati postat će nam svima sve jasnije koliko je ovo velik uspjeh.

- Najveća je motivacija u današnjoj utakmica su bili svi ti ljudi koji su vjerovali u nas - dodao je izbornik.

Ne samo da je Hrvatska osvojila broncu, nego je to 10. medalja rukometne tvornice plemenitih kovina od '91. godine. Na EP-u smo osigurali kvalifikacije za OI, ali i direktno se plasirali na SP sljedeće godine u Španjolskoj.

- Osigurali smo plasman na SP, a imamo još kvalifikacije za OI. To je i bio glavni cilj. Nadam se da smo puno naučili na ovom EP-u i da ćemo to znati iskoristiti na Olimpijskim igrama - zaključio je najbolji naš igrač protiv Španjolske, Blaženko Lacković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe