Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Goluža: Mi nismo poput nekih drugih, rukometaši vole Split

None Foto: Nino Strmotić/Pixsell 5

Znam koliko značimo ovim ljudima i ne čudi me što je Arena rasprodana. Očekujem sjajnu atmosferu i da nas publika ponese do pobjede, najavio je Goluža utakmicu

Izbornik Slavko Goluža odmah je u startu zahvalio gradu Splitu na velikoj podršci reprezentaciji tijekom Svjetskog prvenstva prije dvije godine i dodao kako nisu slučajno odabrali upravo Split za najvažniju utakmicu kvalifikacija.

- Mi nismo poput nekih drugih - aludirao je Goluža na nogometnu reprezentaciju koja već 15 godina izbjegava grad pod Marjanom pa nastavio:

- Mi ćemo igrati i u Varaždinu, i Osijeku, i Poreču, i  Splitu, koji nam je puno dao.

- Znam koliko značimo ovim ljudima i ne čudi me što je dvorana rasprodana. Očekujem sjajnu atmosferu i da nas publika ponese do pobjede - rekao je Goluža, koji nije želio puno pričati o prošloj utakmici.

- Što je bilo bilo je, okrećemo se novoj utakmici koja će biti sasvim drugačija, teža za nas jer želimo pobjedom osigurati prvu poziciju i lakši ždrijeb skupina za EP. Nadamo se da ćemo sačuvati Spaladium Arenu kao našu neosvojivu utvrdu u kojoj još nismo izgubili.

Na pitanje novinara jesu li pojedini igrači iscrpljeni i kako bi nekima poput Vorija trebao odmor, izbornik se nasmijao i rekao:

- Meni se nisu žalili, ali ne brinite, sunce će ih vratiti u život. 

Obzirom da je pobjedom u Španjolskoj reprezentacija praktički izborila nastup u Beogradu sljedeće godine, novinare je zanimalo i hoće li biti osvježenja i izmjena u momčadi.

- Što se mene tiče, sasvim mi je svejedno, prijateljska ili za medalje, uvijek želim pobijediti - pojasnio je izbornik.

Komentari (5)
  • pa i nogometaši vole split, ali ga krim organizacija predvođena markovićem i mamićem ne voli.

    12. 3. 2011,   15:12
  • Goluža molim te ko to mrzi Split?

    12. 3. 2011,   17:47
  • Oprostite, ali ovaj tip Goluža je toliko iritantan, ne znam kako se igrači nose s tim, ne samo to , nema struke, nema pristupa ni jedne vrste, ni ljudske, ni psihološke , ljudi mu viču BUUUUU, a on sav presretan i euforičan nakon tekme .

    14. 3. 2011,   15:29