Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lac: Spreman je moj glazbeni miks za 'nabrijavanje' na SP-u

None Foto: Marko Lukunić/VL 5

Na SP-u u Tunisu prije 6 godina slušao sam Olivera, a spreman je i glazbeni miks za Švedsku, rekao je Lacković, koji će na SP-u biti velika uzdanica novog izbornika

24sata: Kakvo je stanje u reprezentaciji uoči početka SP-a?

Atmosfera u momčadi je odlična, opet imamo pravi štimung. Postoje neke razlike u odnosu na prošle turnire, tu je i novi izbornik, ali kod nas je mnogo toga posloženo otprije.

24sata: Kakva je razlika raditi s Golužom i s Červarom? Vidi li se da je Slavko učio od Line?

Imaju sličan način rada, ali naravno da se Goluža razlikuje u nekim finesama. I sam je rekao da ne želi puno mijenjati, nastavio je provjerenim sustavom jer smo se kod Line već uhodali. Goluži nije lako, preuzeo je reprezentaciju koja ima vrhunske rezultate i od njega se očekuje da nastavi taj niz. Zato mu mi igrači moramo pomoći.

24sata: Što očekujete od SP-a u Švedskoj? Idemo li u lov na zlato?

Između takvog optimizma i opreza, ja bih našao neku sredinu. Svjesni smo svoje kvalitete, ali nećemo se razbacivati velikim obećanjima. Ovakvi su turniri velika scena, ondje dolaze samo pravi frajeri, najveće momčadi. I mnogo će ovisiti o detaljima, o tome kakav tko ima dan u ključnom trenutku. Ne trebaju nam izjave u novinama da idemo po zlato, treba nam mir, realnost i jako puno rada.

24sata: Slažete li se s ocjenama da je Hrvatska u ovom trenutku na papiru bolja nego ikad?

To je najveća zamka u koju možemo upasti. Ne smijemo si dopustiti da se uljuljamo u nešto što možda i nije baš točno. Istina je da imamo širinu kakvu dosad nismo imali, imamo i kvalitetu i pozitivnu vibru, ali svaki je turnir priča za sebe, drugačiji od onog prije.

24sata: Kako se pripremate za utakmice na ovakvim turnirima? Što vas posebno motivira?

Slušam glazbu. Na SP-u u Tunisu slušao sam Olivera prije svake utakmice, imam spreman miks i za Švedsku. Slušam domaću glazbu, ali volim i REM, Coldplay, U2. Sve ovisi o raspoloženju u tom trenutku.

24sata: Tko vam je u reprezentaciji omiljeni cimer?

E, to vam neću otkriti. Cimeri su mi dosad bili Gojun, Duvnjak, Vori, Kopljar... Zapravo mi nije važno s kim sam u sobi, važno je da je dobra zafrkancija i da je isti glazbeni ukus.

24sata: Kako je u Hamburgu?

- Odlično! Ovo je godina iz snova, guramo jako dobro, vodimo u prvenstvu, a nas Hrvate zaista vole i cijene. I Vori, i Duvnjak, i ja uživamo u HSV-u.

24sata: Imate li kakve rituale i praznovjerja uoči utakmica?

- Prije sam imao, ali danas se samo pomolim Bogu i dam sve od sebe. Sjećam se da mi je u Ateni Šola naredio da se ne smijem brijati do kraja turnira. On je bio najstariji, a ja među najmlađima i morao sam ga slušati.

24sata: Kako je 13-mjesečni sin Luka? Je li naslijedio očeve gene?

- Da, veliko je dijete, visoko, stalno trči okolo. Prohodao je s 11 mjeseci, a već s tri mjeseca počeo se igrati loptom. Ostaviš li ga na tri sekunde na podu, odmah ga izgubiš iz vida.

Komentari (12)
  • Ako će biti i na prvenstvu u ovakvoj formi onda nam je zlato još i bliže. :)

    10. 1. 2011,   12:08
  • Meni oduvijek najdrazi hrvatski rukometas.

    10. 1. 2011,   12:04
  • Krila su nam skroz ok. Tu nema problema. Crta i obrana standardne. U napadu svaka momčad može pun s Balićem pa tako i Lacković i Kopljar. Ovaj zadnji, nikako da ga prihvatim.. ali možda može odigrati dobre partije, jer se od njega najmanje očekuje a protivnici ga ne respektiraju dovoljno. Francuzima je uvalio 3 od 4 pokušaja. Nije loše.

    10. 1. 2011,   14:32