Obavijesti

Sport

Komentari 21

Goluža: Protiv Slovenaca smo igrali koliko je bilo potrebno...

Goluža: Protiv Slovenaca smo igrali koliko je bilo potrebno...
6

Mogu reći da smo igrali onoliko koliko je bilo potrebno. Svjesni smo svih propusta u našoj igri i vjerujem da se oni neće ponavljati protiv Norveške, rekao je izbornik

VIDEO

Manuel Štrlek strpljivo je čekao početak konferencije za novinare u hotelu u Vršcu, a ubrzo mu se priključio i Igor Vori. Posudio je službenu trenirku reprezentacije od Mirka Alilovića i zauzeo svoje mjesto. Nakon kraćeg kašnjenja dvojac je dočekao Slavka Golužu. Jutro nakon Slovenije izbornik nije bio baš svjež kao rosa.

- Noćas sam gledao snimku utakmice protiv Slovenije, zato su mi oči ovako natečene - uvodno je rekao Goluža, nešto bolje raspoložen nego posljednjih dana.

- Bilo je puno dobrih detalja, ali bilo je i onih koje moramo popraviti. No najvažnije je da smo dobili utakmici, izborili drugi krug i tako ostvarili naš prvi cilj. Drugi je dobiti Norvešku i u drugu fazu prenijeti sva četiri boda - dodao je izbornik.

Puno je rotirao protiv Slovenije, igrali su svi osim ozlijeđenog Vukovića, ponekad je izmjenama čak i razbijao ritam. No bodovi su svejedno ostali naši. Kvaliteta je ipak debelo na strani Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, mogu reći da smo igrali onoliko koliko je bilo potrebno. Svjesni smo svih propusta u našoj igri i vjerujem da se oni neće ponavljati protiv Norveške. No utakmica protiv Slovenije išla bi u potpuno drugačijem smjeru da smo zabili čiste šanse s igračem više na pet razlike. U tom slučaju ne bi nas mučilo ni previše slovenskih lopti na crtu ni bilo kakva neizvjesnost - analizirao je Goluža.

Slovenija je sad apsolvirana, slijedi Norveška. Pobjeda je imperativ, bodovi će biti itekako potrebni u drugoj fazi.

- Očekujem jako tešku i tvrdu utakmicu, neizvjesnu do kraja. Šanse su podjednake - procijenio je hrvatski izbornik, dodavši kako je Norveška čvrsta u obrani, raznovrsna u napadu, brza, agresivna...

Međutim, bez obzira na sve, pobjeda je jedina opcija.

Štrlek: Dobro je to što možemo bolje

Odigrali smo kvalitetnih 45 minuta protiv Slovenije, radili sve što smo se dogovorili, no onda smo se možda malo i opustili, zato nisu uspjeli prelomiti utakmicu, osvrnuo se na Sloveniju kapetan Igor Vori pa nastavio:

- Sve je na kraju, hvala Bogu, prošlo dobro i sad se okrećemo Norveškoj, to je sad najvažnije. Tipična su skandinavska momčad, opasni iz svih pozicija. No spremni smo za dva boda.

Slično razmišlja i Manuel Štrlek.

- Norvežane dobro poznajemo, igrali smo s njima puno puta i sigurno neće biti lako. No ići ćemo 'na glavu' i, uvjeren sam, dobiti utakmicu.

I on se za trenutak vratio na Sloveniju.

- Najbolje od svega u toj utakmici je to što možemo još puno bolje...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi