Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Goluža: Protiv Slovenaca smo igrali koliko je bilo potrebno...

None Foto: 24sata/ilustracija 6

Mogu reći da smo igrali onoliko koliko je bilo potrebno. Svjesni smo svih propusta u našoj igri i vjerujem da se oni neće ponavljati protiv Norveške, rekao je izbornik

Manuel Štrlek strpljivo je čekao početak konferencije za novinare u hotelu u Vršcu, a ubrzo mu se priključio i Igor Vori. Posudio je službenu trenirku reprezentacije od Mirka Alilovića i zauzeo svoje mjesto. Nakon kraćeg kašnjenja dvojac je dočekao Slavka Golužu. Jutro nakon Slovenije izbornik nije bio baš svjež kao rosa.

- Noćas sam gledao snimku utakmice protiv Slovenije, zato su mi oči ovako natečene - uvodno je rekao Goluža, nešto bolje raspoložen nego posljednjih dana.

- Bilo je puno dobrih detalja, ali bilo je i onih koje moramo popraviti. No najvažnije je da smo dobili utakmici, izborili drugi krug i tako ostvarili naš prvi cilj. Drugi je dobiti Norvešku i u drugu fazu prenijeti sva četiri boda - dodao je izbornik.

Puno je rotirao protiv Slovenije, igrali su svi osim ozlijeđenog Vukovića, ponekad je izmjenama čak i razbijao ritam. No bodovi su svejedno ostali naši. Kvaliteta je ipak debelo na strani Hrvatske.

- Da, mogu reći da smo igrali onoliko koliko je bilo potrebno. Svjesni smo svih propusta u našoj igri i vjerujem da se oni neće ponavljati protiv Norveške. No utakmica protiv Slovenije išla bi u potpuno drugačijem smjeru da smo zabili čiste šanse s igračem više na pet razlike. U tom slučaju ne bi nas mučilo ni previše slovenskih lopti na crtu ni bilo kakva neizvjesnost - analizirao je Goluža.

Slovenija je sad apsolvirana, slijedi Norveška. Pobjeda je imperativ, bodovi će biti itekako potrebni u drugoj fazi.

- Očekujem jako tešku i tvrdu utakmicu, neizvjesnu do kraja. Šanse su podjednake - procijenio je hrvatski izbornik, dodavši kako je Norveška čvrsta u obrani, raznovrsna u napadu, brza, agresivna...

Međutim, bez obzira na sve, pobjeda je jedina opcija.

Štrlek: Dobro je to što možemo bolje

Odigrali smo kvalitetnih 45 minuta protiv Slovenije, radili sve što smo se dogovorili, no onda smo se možda malo i opustili, zato nisu uspjeli prelomiti utakmicu, osvrnuo se na Sloveniju kapetan Igor Vori pa nastavio:

- Sve je na kraju, hvala Bogu, prošlo dobro i sad se okrećemo Norveškoj, to je sad najvažnije. Tipična su skandinavska momčad, opasni iz svih pozicija. No spremni smo za dva boda.

Slično razmišlja i Manuel Štrlek.

- Norvežane dobro poznajemo, igrali smo s njima puno puta i sigurno neće biti lako. No ići ćemo 'na glavu' i, uvjeren sam, dobiti utakmicu.

I on se za trenutak vratio na Sloveniju.

- Najbolje od svega u toj utakmici je to što možemo još puno bolje...

Komentari (21)
  • rukometno prvenstvo u srbiji a hrvatska nosi zlatnu medalju kuci i svira nasa himna...NEPROCJENIVO.....naprijed nasi :-)

    19. 1. 2012,   15:45
  • pobjeda je pobjeda,i nema potrebe raspravljat o lošoj igri ako se pobjeđuje, nismo došli na neko seljačko natjecanje da se može nekoga sa 10 razlike dobit kao što neki misle, ovo su najbolje momčadi u europi, a samim time i svijeta, europsko natjecanje je po reprezentacijama jaće i od svijetskog i olimpijskih igara gdje dolaze žnj reprezentacije na osnovu kontinentalnih natjecanja a ne njihove snage, zato treba podržat hrvatsku a ne pljuvat po njoj

    19. 1. 2012,   15:23
  • Kopljar bi trebao igrati za žensku reprezentaciju , ali pod uvjetom da cure ne igraju grubo !

    19. 1. 2012,   16:24