Obavijesti

Sport

Komentari 370

Eto koliko je skupina Hrvatske bila jaka: Show Marija za finale!

Eto koliko je skupina Hrvatske bila jaka: Show Marija za finale!
18

Italija je dobila Njemačku 2-1. Balotelli je zabio dva gola, a Özil utješni za 'elf'. U finalu Eura će igrati protiv 'furije'. Dvije su to momčadi s kojima je igrala Hrvatska

VIDEO

Svađao se s novinarima, talijanski političar rekao mu je da nije za ništa drugo već raditi u polju. Večeras je svima i definitivno zatvorio usta. Mario Balotelli je novi junak nacije, s dva gola uveo je Talijane u finale Europskog prvenstva! 'Azurri' su pobijedili Njemačku 2-1!

Nitko uoči Eura nije vjerovao da će proći skupinu, a kamoli doći do finala. A tamo će igrati sa Španjolskom i tek se sada vidi koliko je Hrvatska imala tešku skupinu na Euru. 

Balotellijeva utakmica karijere? Ne, njegova velika karijera je tek na početku, rekao je talijanski izbornik

Dva dana manje za odmor nakon četvrtfinala imali su Talijani i činilo se da su umorniji. Ali samo naizgled, u početnih 20 minuta nisu puno pokazali, ali onda je krenulo. Cassano je 'izvrtio' dvojicu, iskosa ušao u kazneni prostor, nabacio, a Balotelli je nadskočio Badstubera i loptu zakucao iza Neuera! Bila je to prva njihova prilika.

Taman su Nijemci došli 'k sebi', a opet se 'ukazao' Super Mario. Izbjegao je zaleđe, u pravom trenutku je dugu loptu dodao Montolivo, a Mario ju je primio, smirio se i svom snagom opalio s 16 metara! Neuer nije imao šanse, otišla je u same rašlje! Kakva je to bila 'bomba'!

Löw je odmah reagirao, Gomeza i Podolskog je ostavio na klupi, a ušli su Reus i Klose. Bolje je to izgledalo, ali samo početkom nastavka. U međuvremenu je Italija promašila nekoliko 'mrtvaca', a 'elf' je samo smanjio rezultat golom Özila iz penala u drugoj minuti nadoknade.

- Pokazali smo koliko držimo do dresa i sada svi moraju o nama govoriti s poštovanjem. Balotellijeva utakmica karijere? Ne, njegova velika karijera je tek na početku. Igrali smo kako smo htjeli, ostavljujući Cassana jedan na jedan. Imamo fantastičan niz, ali moramo biti oprezni. Španjolci su favoriti u finalu zbog iskustva i konstantnosti, ali i mi smo tu - rekao je nakon utakmice Prandelli, a Marchisio i Chiellini dodali:

- Ovo je pobjeda za sve Talijane. Nadam se da smo im dali malo nade u doba krize. Živimo san, zajedno s milijunima Talijana. Bili smo uvjereni da ćemo pobijediti.

Njemačka je pobijedila, do ove utakmice, 15 službenih utakmica u nizu, a Italija ih nije izgubila 14, otkad je na klupu sjeo Prandelli. Nijemci su bili veliki favoriti, ali njihov niz je stao iako su na turniru izgledali sjajno. 

Kapetan Lahm, jasno, bio je tužan.

- Ovo je jako, jako gorak poraz. No to je naša krivica jer smo napravili nekoliko velikih pogrešaka. U 2. poluvremenu smo pokušali sve, ali je naša igra počela prekasno. Oni su odigrali taktički sjajnu utakmicu.

Nogomet, ovaj put, ipak nije igra u kojoj (uvijek) pobjeđuju Nijemci, kako je davno rekao Lineker. Već 17 godina nisu pobijedili Talijane i nikad u natjecateljskim utakmicama. Post će se nastaviti.

A Talijani? U nedjelju love drugi europski naslov. Sve podsjeća na SP 2006. godine. Skandali oko namještanja prije turnira ih, očigledno, samo ojačaju. A nitko na njih ne bi stavio kunu nakon poraza u posljednjoj pripremnoj utakmici od Rusije (3-0).

Na Juventusov pogon

Od 23 nogometaša u kadru, osam ih dolazi iz Juventusa. Večeras ih je od prve minute počelo čak šest

Četvrti put u povijesti u finalu momčadi koje su igrale i u skupini

Dogodilo se to 1988., 1996., 2004. godine i sada. U finalu će igrati reprezentacije koje su igrale u istoj grupi. Španjolska i Italija odigrale su 1-1.

U finale sa samo dvije pobjede

U 90 ili 120 minuta Talijani su pobijedili samo Njemačku i Irsku. Protiv Španjolske i Hrvatske odigrali su 1-1, s Englezima 0-0, a prošli su ih nakon penala.

Pirlo igrač utakmice

Uefa je Pirla proglasila igračem utakmice iako je Balotelli zabio dva gola. Andrei je ovo treća nagrada za igrača utakmice u pet talijanskih utakmica na Euru

Balotelli jedini uz Casiraghija

Mario je zabio dva gola na jednoj utakmici Eura. Od Talijana je to uspio još samo Casiraghi 

Statistika na strani 'elfa'

Njemačka vs Italija

15 udarci 10

8 u okvir 5

53 posjed lopte 47

14 korneri 0

0 ofsajdi 2

1 žuti kartoni 4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 370
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe