Obavijesti

Sport

Komentari 6

Gordan Giriček za 24sata: Ovo je moj dream team košarkaša...

Gordan Giriček za 24sata: Ovo je moj dream team košarkaša...
1

Veći dio karijere Gordan Giriček proveo je u NBA-u gdje je igrao s nekim od najvećih košarkaških zvijezda današnjice. Za 24sata otkrio je njegovu idealnu postavu igrača

VIDEO

Osim u matičnoj Ciboni, Gordan Giriček u Europi je igrao samo za CSKA i Fenerbahče Ülker. Šest godina proveo je u NBA ligi te promijenio pet klubova - Memphis, Orlando, Utah, Philadelphia i Phoenix. Popis suigrača zaista je impresivan, svi su redom igrali na All Star utakmicama i bili velike zvijezde.

- Najljepše mi je bilo u Utah Jazzu. Ondje sam bio četiri godine, osjećao sam se kao kod kuće. Malo je drukčije nego u ostatku SAD-a, ali imao sam djevojku, naše ljude i hrvatski restoran... Blizu je Sundance, koji je poznat po filmskom festivalu, a planine su prekrasne - kaže Giriček, koji je uživao i u Phoenixu.

- Ondje je potpuno drukčije. Stalno je toplo, usred zime se možeš kupati u bazenu na otvorenom. Bilo mi je sjajno - prisjetio se Gira, koji je nakon toga otišao u Tursku.

Priznaje da mu je tad prvi put išao za novcem, prije toga tražio je samo napredak u karijeri. Još se oporavlja od ozljede i ne zna hoće li više igrati, ali i dalje je u kontaktu s ljudima iz Cibone, za koju je igrao proljetos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne bih ih htio zavlačiti. Ako budem u stanju igrati, lako ćemo se dogovoriti.

Giričekov dream team (petorka 1):

Razigravač - Steve Nash - Računalo na terenu! Pogledajte koliko je asistencija podijelio u karijeri. Iako smo se, prije nego što smo zaigrali zajedno, sreli samo jedanput, upamtio me je. Jako dobar dečko.

Bek šuter - Tracy McGrady - Dok je bio zdrav, bio je izvrstan. Nismo imali baš najbolji odnos, zbog njega sam i tražio odlazak iz Orlanda. Ima jedan od lošijih karaktera od zvijezda s kojima sam igrao.

Krilo - Grant Hill - Jako dobar čovjek, žao mi je što su mu ozljede uništile karijeru, mogao je biti jedan od najboljih u povijesti. Tek je pri kraju karijere opet zaigrao kako zna jer je bio zdrav.

Krilni centar - Mehmed Okur - Turčin je sjajan tip. Jedan od najboljih šutera među visokim igračima, fantastično otvara reket... Drago mi je što su ga jedne godine čak i izabrali na All Star utakmicu.

Centar - Paul Gasol - Napadački jedan od najtalentiranijih centara. Kažu da je premekan u obrani, ali nitko nije savršen. Svakome se potenciraju mane, ali ima puno više jakih strana nego slabosti.

Trener: Hubie Brown - On je pravi ‘old school’ trener. Bilo je teško raditi s njim jer je bio vrlo zahtjevan na treninzima.

Giričekov dream team (petorka 2):

Razigravač - Deron Williams - On je jedan od najboljih mladih razigravača NBA lige. Evo, igrat će u Bešiktašu. Bolje mu je da igra dobro jer će ga u suprotnom kamenovati, ha-ha. Ali ne sumnjam da će biti sjajan.

Bek šuter - Andre Iguodala - Fizički je neopisivo dominantan. Brz je, skočan, pravi ‘all-round’ igrač. Jedan od najboljih vanjskih igrača lige. Uživao sam igrati s njim dok sam kratko bio u Philadelphiji.

Krilo - Andrej Kiriljenko - Još jedan ‘all-round’ igrač. Zapravo, nitko na svijetu ne može imati takvu statistiku. Vrlo dobar momak, sjajan za atmosferu. On mi je jedan od najdražih suigrača u karijeri.

Krilni centrar - Amare Stoudemire - Uh, taj je prava zvijer. Poput Iguodale, fizički je izuzetno dominantan, brz i skočan, pouzdan u svim elementima igre. Sigurno je jedna od najboljih ‘četvorki’ današnjice.

Centar - Shaquille O'Neal - Bilo je vrlo zabavno igrati s njim, pravi je komedijaš. Kad je konačno počeo pogađati slobodna bacanja, prozvao se Šaković. Bit će gušt slušati njegove analize na TV-u.

Trener: Jerry Sloan - Posvađali smo se jer je htio promijeniti moj način igre. Izvukao sam deblji kraj, ali izuzetno ga cijenim.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u