Obavijesti

Sport

Komentari 20

Gorjelo je Koševo! Hajdukov bivši igrač šokirao je Celtic...

Gorjelo je Koševo! Hajdukov bivši igrač šokirao je Celtic...
6

Mirko Oremuš šokirao je Celtic u 1. pretkolu kvalifikacija za LP i zabio gol za vodstvo Sarajeva u 29. minuti za opću euforiju na Koševu, no slavlje nije dugo trajalo. Celtic je na kraju pobijedio s 3-1...

VIDEO

Nevjerojatna navijačka groznica okupirala je Sarajevo ovih dana. Prije samo godinu dana Atalanta ih je ponizila i pobijedila na Koševu 8-0, no to ih nije omelo. Potpuno rasprodani stadion dočekao je Celtic u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a onda trenutak kada je eruptirao stadion. No Celtic je na kraju preokrenuo i pobijedio 3-1.

Sarajevo je povelo protiv legendarnog škotskog kluba u 29. minuti i to golom bivšeg igrača Hajduka Mirka Oremuša...  Ubacio je Šabanović iz kornera, loptu je u kaznenom prostoru spustio Lazić i lopta je stigla do Mirka Oremuša koji je neometan pucao prema golu i zabio za nevjerojatno slavlje na Koševu.

Mirko Oremuš stigao je na Koševo na početku ove sezone, a prije toga je igrao u izraelskom Hapoelu Ra'aanani. U Hajduku je igrao od 2008. do 2014. i osvojio je sa Splićanima dva Kupa.

Tribine su se tresle od slavlja brojnih navijača, Sarajevo je krenulo još bolje igrati, no u tom zanosu ih je Celtic kaznio. Michael Johnston dobio je loptu na nekih 25 metara i onda opalio prema golu i lijepo zabio za 1-1 u 35. minuti.

Pokušali su se domaćini oporaviti do kraja, no Celtic je u drugom poluvremenu stigao i do vodstva i preokreta. Odsonne Edouard bio je precizan u 51. minuti za 2-1. E tada je Sarajevo skroz potonulo, a u totalni nokaut bacio ih je Scott Sinclair. Englez je primio jedan ubačaj, loptu primirio petom i onda također petom zabio za 3-1 vodstvo svoje momčadi. Zaista predivan potez bivšeg igrača Manchester Cityja i Chelseaja.

Škoti su ovom pobjedom praktički osigurali prolazak u drugo pretkolo, no neće ni na Koševu biti previše tužni. Naime, oni će i dalje nastaviti svoj put u europskim natjecanjima u slučaju poraza, i to u trećem pretkolu Europske lige. Razlog? Oni dobili su čast da budu 'lucky loseri' i tako im je automatski pripalo mjesto u trećem pretkolu bez da moraju prolaziti drugo.

Hrvati u Suduvi zaprijetili Zvezdi

Osim Celtica, do pobjede su u prvom pretkolu kvalifikacija za LP stigli i Škendija i Astana. Makedonci su u gostima pobijedili estonsku Kalju 1-0, dok je Astana bila bolja od Cluja također 1-0. Marin Tomasov igrao je 58 minuta, a cijeli susret je odradio bivši igrač Zagreba Luka Šimunović. Aarat iz Armenije šokirao je švedskog AIK-a pobjedom 2-1, dok je HJK iz Finske slavio minimalnim rezultatom protiv Torshavna. Najveće iznenađenje sigurno je remi litavske SuduveCrvene zvezde (0-0). 

Zvezdaši su imali čak 17 udaraca, no Litavci su se uspjeli obraniti. Za Suduvu su igrala i trojica Hrvata. Bivši golman Osijeka Ivan Kardum branio je cijelu utakmicu, Josip Tadić odradio je 46 minuta kada ga je zamijenio bivši igrač Hajduka Sandro Gotal dok je bivši igrač Rijeke Andro Švrljuga ordinirao po desnom beku.

Neriješeno su odigrali i Dudelange i Valletta (2-2) kao i TNS protiv Feronikelija (2-2).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.