Obavijesti

Sport

Komentari 20

Gorica deklasirala drugi sastav Osijeka na domaćem terenu

Gorica deklasirala drugi sastav Osijeka na domaćem terenu
12

Nogometaši Gorice slavili su 3-1 nad osječkom močadi koju je za ovaj susret trener Skender odlučio potpuno izmijeniti. Bila je to klasična utakmica HNL-a na travnjaku natopljenom vodom...

VIDEO

U pretposljednjoj utakmici 2. kola Prve HNL nogometaši Gorice su kao domaćini svladali Osijek sa 3-1 (1-0) i ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni.

Dvostruki strijelac bio je senegalski napadač Cherif Ndiaye (35, 75), a jednom je mrežu pogodio Uganđanin Farouk Miya. Utješni pogodak za Osječane postigao je Mirko Marić u 90. minuti.

Gorica se sa četiri boda privremeno probila do 3. mjesta, iza Dinama i Rijeke koji imaju maksimalnih šest bodova iz dva nastupa. Osijek je sa tri boda na šestom mjestu.

Goričani su do prvog pogotka stigli u 35. minuti, kad je Cherif Ndiaye izborio priliku između dvojice prilično statičnih i sporih osječkih braniča, pojurio sam prema vrataru Ivušiću i preciznim udarcem pogodio njegov desni donji kut.

Imali su domaći priliku nekoliko minuta poslije povećati vodstvo, ali je Ivušić obranio udarac Kristijana Lovrića sa 10-ak metara.

Na drugi pogodak domaća momčad čekala je do 53. minuti. Tada se po desnoj strani probio Matija Dvorneković, ubacio u sredinu, gdje se najbolje snašao Farouk Miya i udvostručio prednost Gorice.

Svaku neizvjesnost oko pobjednika ovog dvoboja otklonio je Ndiaye svojim drugim pogotkom u 75. minuti. Lovrić se probio po lijevoj strani, poslao prizemnu loptu na peterac, a na pravom mjestu bio je 23-godišnji Senegalac.

Poraz Osijeka u 90. minuti uspio je ublažiti Mirko Marić u 90. minuti.

Goričani su imali 18 udaraca na utakmici, Osječani samo sedam, što zorno pokazuje koja je momčad pokazala više želje za pobjedom.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Ivan Vučković iz Zagreba.

Strijelci: 1-0 Cherif Ndiaye (35), 2-0 Farouk Miya (53), 3-0 Cherif Ndiaye (75), 3-1 Mirko Marić (90)

(eg)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov