Obavijesti

Sport

Komentari 6

Gorica prvi put dala preko 100, čudesni Mazalin sam utrpao 43

Gorica prvi put dala preko 100, čudesni Mazalin sam utrpao 43
1

Spektakularnu utakmicu odigrao je Mazalin, koji se na kraju zaustavio na 43 poena, uz nevjerojatan šut iz igre i pogođenih 18 lopti iz 21 pokušaja. Sjetit ćemo se svi čudesnog talenta generacije Bendera, Žižića, Zupca...

VIDEO

Bila je ovo posebna utakmica za KK Gorica, samo nekoliko sati nakon što se saznala vijest kako je preminuo legendarni trener Silvije Jenkač, koji je dao neizmjeran doprinos goričkoj košarci.

Sesarovi košarkaši na najbolji mogući način dali su posvetu omiljenom  Jenkiju, prvo minutom šutnje prije početnog podbacivanja, a onda i uvjerljivom 117-82 pobjedom na gostovanju u Draženovom domu kod Hermes Analitice.

Motivacija u ovako emotivnom susretu bila je na posebno visokoj razini, međutim u prvoj dionici domaćin je pružio zavidan otpor. Većinu otvaranja susreta bio je u prednosti, ali Goričani su ubačajem Pere Babića ipak na prvi predah otišli s minimalnim vodstvom (24-25).

Druga dionica počela je simultankom Lovre Mazalina, uz sjajnu igru u obrani nadovezali su se ubačajima Babić i Vučić, svoj doprinos dali su Gospić, Majcunić, Kapusta i Mašić, a novim koševima nezaustavljivog Mazalina Gorica je do velikog odmora otišla na velikih 41-56.

Nastavak je donio sličnu priču, a u posljednjoj četvrtini Sesarovi košarkaši majstorski su odradili sve zadatke i po prvi puta ove sezone prošli magičnu granicu od 100 poena, piše vgdanas.hr.

Spektakularnu utakmicu odigrao je Mazalin, koji se na kraju zaustavio na 43 poena, uz nevjerojatan šut iz igre i pogođenih 18 lopti iz 21 pokušaja, od čega je ubacio tri trice bez promašaja, uz sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte i valorizaciju 53!

Još nije kasno

Sjajan učinak za jednog "propalog talenta" ili "dečka od kojeg se odustalo", kako su neki pisali nakon što je Mazalin nestao iz reprezentativnog kadra.

Dečko koji je bio prvo ime generacije 1997. i kojeg je ugledni portal Eurohoops svrstao ispred Dragana Bendera, Ivice Zupca i Ante Tonija Žižića, današnjih NBA igrača, onda kada je kao 16-godišnjak bio MVP Jordanova kampa u Brooklynu.

Stvari su krenule nizbrdo kada mu je Cedevita dala raskid ugovora, a on se tada kao 20-godišnjak nije našao niti na popisu B-reprezentacije.

U Gorici je pronašao sreću, možda i povratak do starog sjaja. Ipak, tek su mu nepune 23 godine. Još puno može dati hrvatskoj košarci.

Pokretanje videa...

08:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu