Obavijesti

Sport

Komentari 213

Gotova istraga: 'Novac Mamića prenosio se po cijelom svijetu'

Gotova istraga: 'Novac Mamića prenosio se po cijelom svijetu'

Istraga državnog odvjetništva u Obwaldenu u slučaju sumnje u ilegalne novčane transakcije jedne tvrtke u Švicarskoj, koja pripada sinu Zdravka Mamića Mariu, privedena je kraju

VIDEO

Istraga državnog odvjetništva u švicarskom kantonu Obwaldenu u slučaju sumnje u ilegalne novčane transakcije jedne tvrtke u Švicarskoj koja pripada sinu Zdravka Mamića, Mariu, privedena je kraju, javlja u četvrtak dnevnik Luzerner Zeitung.

- Još uvijek traju rokovi za podnošenje žalbe no glavni dio posla je završen. Ono s čim mi imamo ovdje posla se može nazvati gospodarskim kriminalom grublje vrste - rekla je viša državna odvjetnica Esther Omlin za dnevnik Luzerner Zeitung.

U istrazi su zajednički djelovale službe državnog odvjetništva zadužene za gospodarska pitanja kantona Obwalden, Niwalden i Uri. Istraga je konkretno vođena protiv sedam osoba.

U središtu zanimanja istražitelja nalazila se tvrtka Rasport Management AG iz Alpnacha preko koje su se, kako javlja Luzerner Zeitung, odvijao jedan dio novčanih transakcija vezanih uz nogometni klub Dinamo iz Zagreba. Ova tvrtka se nalazi u vlasništvu Maria Mamića, sina Zdravka Mamića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Konkretno se radi o neutemeljenim posredničkim uslugama kao i o nepostojećem transferima igrača - kaže Omlin.

Kako nadalje piše ovaj dnevnik, iz Alpnacha se novac transferirao po čitavom svijetu. Kao odredišta se navode London, Belize, Kingstown, Hong Kong, Dubai, Panama, Gibraltar ali i Zürich.

- Ukupno se radi o dvoznamenkastom milijunskom iznosu - rekla je Omlin koja je dodala kako se radi o "kompliciranoj i zamršenoj" financijskoj mreži.

Protiv švicarskog povjerenika preko kojeg je otvorena tvrtka u Švicarskoj se ne vodi istraga jer ne postoje indicije da je on imao saznanja u ilegalne poslove.

Državno odvjetništvo je istragu u Švicarskoj vršilo na temelju upita za pravnu pomoć koji je došao iz Zagreba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?