Obavijesti

Sport

Komentari 163

Sane rastužio Redse i United! City stigao na korak od naslova

Sane rastužio Redse i United! City stigao na korak od naslova
7

Manchester City pobijedio je u gradskom derbiju Manchester United 2-0 i stigao na korak od naslova tri kola prije kraja. Liverpool se nadao njihovom kiksu, ali Sane i Bernardo Silva su rekli - ne može...

VIDEO

Do izuzetno bitne, a možda i presudne pobjede stigao je City protiv gradskog rivala (2-0). Liverpool je polagao sve nade u ranjeni United, po prvi put su navijali za njih u povijesti, Jamie Carragher je čak i obukao dres crvenih vragova, ali nisu imali šanse protiv Pepovog stroja. 

U prvih deset minuta City je izgledao izgubljeno, ali Lingard je izgleda bio još izgubljeniji. Promašio je nevjerojatnu priliku na samom početku. Izbio je sam pred golmana, primio jednu loptu u padu, ali pucao je pored gola. Kontrolirali su građani posjed, ali izgledali su bitno lošije od domaćina. A onda preokret u drugom dijelu. 

Ne znamo što je Pep Guardiola rekao svojim igračima u svlačionici na poluvremenu, ali sigurno je bila žestoka bukvica jer je to bio potpuno drugačiji City. Probijali su sa svih strana, lako pronalazili pukotine u obrani Uniteda, ma igrali su kao navijeni. Pa onda je presudila jedna genijalnost njihovog igrača.

Bernardo Silva primio je loptu u na oko bezopasnoj situaciji, cimnuo je par outa Lukea Shawa i izbio kuk iz njega, a onda je profinjeno opalio po golu i pogodio lijevi donji kut De Gee za veliko slavlje svoje momčadi. Pep Guardiola samo je zažmirio, okrenuo glavu prema nebu i stisnuo šake. Nevjerojatno olakšanje je osjetio, kao i njegovi igrači jer igrala im je samo pobjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nekoliko minuta poslije Pep radi potez koji je odlučio pobjednika. Umjesto ozlijeđenog Fernandinha ušao je Sane, a onda pokazao zašto je sin njemačkog vjetra. Loptu je ukrao Sterling, poslao na lijevu stranu za Sanea, a ovaj je 'špartao' po terenu poput traktora. Stigao je do gola, malo sačekao i opalio, lopta se odbila od De Gee i završila u mreži za velikih 2-0.

Napravio je Solskjaer svije zamjene, ali tu pomoći nije bilo. United se mora još pojačati, jer s ovakvom momčadi teško da mogu parirati Cityju i Liverpoolu, što je priznao i sam Norvežanin.

Što se tiče utrke za naslov, City je u velikoj prednosti. Imaju bod više od Redsa tri kola prije kraja, ali oba kluba imaju relativno lagan raspored. Liverpoolu se jedino preostaje nadati da će City kiksati do kraja i prepustiti Premier ligu njima i to nakon 1990. godine.

36. kolo: Burnley - Man CityLiverpool - Huddersfield

37. kolo: Newcastle - LiverpoolMan City - Leicester

38. kolo: Brighton - Man CityLiverpool - Wolverhampton

Zadnje kolo igra se u nedjelju 12. svibnja, a sve će utakmice početi u 16 sati. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener