Obavijesti

Sport

Komentari 0

Grand Prix finale: Glasnović srebrna, Brečić i Jelić brončani

Grand Prix finale: Glasnović srebrna,  Brečić i Jelić brončani
1

Nikita Glasnović pobijedila je na putu do finala vladaricu kategorije -57 kg, Britanku Jade Jones. U finalu je bolja bila Korejka Ah-Reum Lee. Matea Jelić s lakoćom je došla do bronce protiv Kineskinje Mengyu Zhang

VIDEO

Na finalu Grand Prixa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima okupila se elita svjetskog taekwondoa, a čak troje hrvatskih boraca došlo je do medalje. U Fujairahu se borilo 16 najboljih iz svake muške (-58, -68, -80 i +80 kg) i ženske (-49, -57, -67, +67 kg) olimpijske kategorije. 

Najuspješnija naša predstavnica bila je Nikita Glasnović (23), rođena Šveđanka hrvatskog podrijetla, koja se od ove godine bori za Hrvatsku. Nikita je došla do srebra u kategoriji -57 kg, a u finalu je bila bolja Korejka Ah-Reum Lee (7-11).

Iako je Nikita ušla dobro u borbu i prvu rundu završila vodstvom 5-3, u drugoj nije uspjela dati ni boda što ju je u konačnici koštalo zlata i nagrade od 6000 dolara. Za drugo mjesto pripalo joj je 3000 dolara, no i satisfakcija da je na putu do finala svladala prvu nositeljicu i vladaricu ove kategorije - Britanku Jade Jones, vodeću u svjetskom i olimpijskom poretku.

Bronce za Hrvatsku i novčanu nagradu od 1000 dolara osvojili su njezini klupski kolege iz splitskog Marjana Matea Jelić (20) i Lovre Brečić (22). Matea je u borbi za brončanu medalju bila bolja od Kineskinje Mengyu Zhang. Dominantnom pobjedom (23-3) izborila se za postolje kategorije -67 kg. Naime, na finalnom Grand Prixu se ne dodjeljuju dvije bronce, kako je to inače običaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mlada Matea je bila do pred sam kraj i vodeća u izboru najbolje sportašice za ovu godinu, a završila je druga iza Turkinje Irem Yaman.
Lovre Brečić je u svojoj borbi za brončanu medalju kategorije -68 kg pobijedio Yu-Jen Huanga iz Kineskog Taipeija (9-6).
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska