Obavijesti

Sport

Komentari 31

Grčka ljepotica iz Podravke: Ćevape obožavam, Jadran ne...

Grčka ljepotica iz Podravke: Ćevape obožavam, Jadran ne...
1

Lamprini je rođena u Grčkoj, u selu Peta nadomak grada Arte. Vuče afričke korijene, njezina je baka iz Demokratske Republike Kongo (po njoj i dobila ime), obožava arhitekturu i sve što ima veze uz iscrtavanje

VIDEO

Nju na parketu jednostavno ne možete ne vidjeti, uočiti. Sve i da se trudite. Što zbog igračke kvalitete s kojom se odmah nametnula kao vođa Podravkinih napada, što zbog upečatljive, zapravo, rukometno unikatne bujne kovrčave kose. K tome, specifične boje.

- Kovrče ne mijenjam!

Pokretanje videa...

01:25

Odmah nam je do znanja dala, službeno, Lamprini Tsakalou (26). Tako joj, naime, piše u rodnom listu. Neslužbeno, za prijatelje i obitelj, je Labrina. Nama je dužnost biti službeni, stoga... Reći ćemo da je simpatična Lamprini ovoljetno Podravkino pojačanje, koje može - sve. I lijevo i desno iako je primarno na sredini napada, baš kao što čini i središnji stup obrane. Jednostavno, pun rukometni paket od kojeg je Podravka puno profitirala i, štoviše, tek bi trebala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mogle smo bolje u Ligi prvakinja. U Metzu smo prerano odustale (izgubile 26-40). OK, znale smo brzo da nećemo pobijediti, ali važno je bilo boriti se do kraja utakmice. Protiv FTC-a dugo smo vodile i u času smo se našle u zaostatku od 7 golova zbog dekoncentracije, pa onda i ovaj minimialan poraz kod kuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My mood when I see the #sun up on the sky again ...

Objavu dijeli Labrina Tsàkalou (@labrina_22)

Da, realnost kaže će teško sada Koprivničanke u drugi krug gdke je Lamprini prošle godine igrala s Krimom. Rođena je u Grčkoj, u selu Peta nadomak grada Arte, vuče afričke korijene, baka je iz Demokratske Republike Kongo (po njoj i dobila ime), obožava arhitekturu i sve što ima veze uz iscrtavanje makar se u zadnji trenutak umjesto fakulteta arhitekture odlučila za onaj kineziološki. U budućnosti? Htjela bi se baviti sportskom psihologijom.

Tri brata također su sportaši, kao i roditelji. Obožava atenski AEK, navija za Barcelonu, a u NBA-u LeBrona Jamesa i, gle čuda, Giannisa Antetokounmpa. Iako je u Grčkoj u vrijeme Olimpijskih igara rukomet dobio na popularnosti, i dalje je podosta drugih sportova ispred. Odakle onda uopće u rukometu?

- Jednostavno se dogodilo. Postojao je jedan dobar klub u mom rodnom mjestu i trener me gledao dok sam igrala za školu, pa me pitao da se pridružim. Morala sam odlučiti između atletike i rukometa.

U atletici njezine su discipline bile 800 metara i 1000 metara, ali i - skok u dalj.

- Bila sam vrlo uspješna, zapravo. Uvijek sam se natjecala sa starijim curama. Imam dosta zlatnih medalja i pehara, no u gradu nije jednostavno bilo uvjeta da se nastavim baviti atletikom.

Atletika je možda izgubila, ali, evo, dobio je rukomet. Iz Grčke je otišla prije dvije godine, iz Atene u - Ljubljanu, u Krim. Sada u još manji grad. Sreća pa onaj (naj)veći nije daleko.

- Bila sam u Zagrebu, ali nemam previše slobodnog vremena. Moj je prvi dojam bio vrlo dobar i veselim se Božiću jer svi su mi rekli da je zbilja čudesno. Skoknula sam i do Jadrana, ali samo sjevernog. Čula sam da je južnije još bolje, no ja sam odrasla u Grčkoj i ne mogu se vaše plaže i more uspoređivati s grčkima.

Hm, valjda ovo neće čitati turisti koji kane nagodinu na Jadran. Ali, OK, svatko, logično, voli svoje. No, volite li onda barem hranu?

- Ćevapi su mi najdraže jelo, definitivno.

Kao što je hrvatski jezik definitivno zahtjevan za naučiti.

- Cure mi pomažu kada treba, no u pravilu razumijem većinu onoga što trener govori. Naravno, to su sportske fraze, no van dvorane puno je teže. Kada su važne utakmice i želim biti 100 posto sigurna da sam razumjela, pomognu mi Tjaša Stanko i Elena Georgijevska.

A što Lamprini radi kada nema obaveza?

- Gledam filmove, serije i jednostavno šećem. Uh, i Instagram. Puno Instagrama, ha,ha.

Moto joj je (i prva tetovaža) "ciljaj na mjesec, ako i promašiš, završit ćeš među zvijezdama". Jesu li u planu novi? Ukrasi tijela.

- Imam sedam tetovaža, ali nisu velike. Ne znam još što će biti sa sljedećom, ali ako je i napravim, neće biti previše vidljiva na van.

Valjda ne misli skoro praviti nove zahvate na svojoj unikatnoj frizuri?

- To je moja afrička krv na koju sam ponosna. Na utakmicama kosu vežem u rep. Boja? Pa variram, sada nosim nekakvu s narančastim tonom, ali planiram se vratiti u plavo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet