Obavijesti

Sport

Komentari 60

Guus: Iskreno, velika je razlika između nas i njih, kvalitetniji su

Guus: Iskreno, velika je razlika između nas i njih, kvalitetniji su
2

Treba biti realan i priznati kako je velika razlika između njih i nas. Bolji su, njihovi igrači igraju u velikim ligama, stalno imaju jake utakmice, rekao je Guus Hiddink

VIDEO

Nakon uvjerljivog poraza Turci više ne vjeruju u čudo i odlazak na Europsko prvenstvo. Guus Hiddink je kao izbornik sjedio na klupama Nizozemske, J. Koreje, Australije i Rusije, ali tursku klupu neće pamtiti po dobrome.

- Čim je Hrvatska povela početkom utakmice, znao sam da ćemo se teško nositi s njima. Odmah su se povukli, branili s 10 igrača i prijetili iz kontra napada. Nismo imali snage ni kvalitete da stvorimo neke šanse, iako smo zbog načina igre Hrvatske stvorili određeni pritisak. Treba biti realan i priznati kako je velika razlika između njih i nas. Bolji su i kvalitetniji, njihovi igrači igraju u velikim ligama, stalno imaju jake utakmice - rekao je Hiddink i dodao:

- Realno, drugo mjesto u grupi iza Njemačke je veliki uspjeh. Hrvatska je u ovom ogledu favorit i to su potvrdili u prvoj utakmici, praktično su se plasirali na Euro. U utorak igrači igraju za svoj čast i ponos, za čast i ponos momčadi, navijača i države. Zvižduke i prosvjede na svoj račun ne želim komentirati. Turci su velo emotivan narod, no ja ne želim komentirati emocije. 

Davor Šuker bio je u Istanbulu i gledao utakmicu uživo.

- Igrali smo odličnu utakmicu, a Turska je napravila previše grešaka da bi se imala čemu nadati. Čim smo dali gol u početku utakmice, naraslo je samopouzdanje naših igrača i sigurno su utakmicu priveli kraju. 

Hrvatski nogometaši izlazili su iz svlačionice presretni. Prvi  je izašao Luka Modrić.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, točno ono što smo se dogovorili s izbornikom u svlačionici. Kad odigramo ovako dobro možemo se ravnopravno nositi sa svima. Sada se treba dobro odmoriti i pripremiti za uzvrat. Opuštanje bi moglo biti kobno. Nakon Atene smo sjeli svi skupa, popričali, rekli jedni drugima u lice što imamo. Možda se to nekome nije svidjelo, no očito je bilo efikasno. Bili smo pravi. Zašto ne priznati, zadnji put smo ovako dobro izgledali protiv Njemačke i Turske na Euru 2008. godine.

Ivica Olić pokazao je koliko je nedostajao ovoj reprezentaciji.

- Treninzi su mi dali samopouzdanje, zahvaljujem izborniku što je vjerovao u mene i kad su se mnogi pitali zašto ja igram. Nadam se da sam mu dobrom igrom i golom uzvratio. Pokazali smo da nismo zaboravili igrati i ako budemo ovako igrali i u uzvratu, Turci nemaju šansi. 

Mario Mandžukić u sjajnoj je formi, počeo je redovito zabijati i u reprezentaciji.

- Odigrali smo odlično, borili se jedni za druge i to nam se vratilo. Izbornik nam je rekao da smo deset puta bolji od njih i to se pokazalo tijekom utakmice. Osjećam se odlično, zabijam, sretan sam što sam izborio mjesto u početnoj postavi i nemam ga namjeru prepustiti nekome drugome. Sada želimo zaboraviti Atenu i Istanbul, moramo se okrenuti budućnosti i Europskom prvenstvu. Ova pobjeda najbolja nam je nagrada za sve što smo prošli do sada. 

Osvojite karte za uzvrat

OVDJE se možete prijaviti i osvojiti karte za utakmicu Hrvatske i Turske u Maksimiru u utorak 15. studenog.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu