Obavijesti

Sport

Komentari 2

Habazin brani naslov svjetske prvakinje prema IBO-u u Areni

Habazin brani naslov svjetske prvakinje prema IBO-u u Areni
1

Veliki je pritisak nastupati pred domaćom publikom, ali ja volim izazove. Iskoristit ću taj pritisak i motivaciju kako bih navijačima podarila svoj najbolji meč, rekla je naša prvakinja

VIDEO

Ivana Habazin prvi će put braniti naslov svjetske prvakinje prema IBO-u protiv Gifty Amanue Ankrah u Areni Zagreb u meču prije Hrgovićeva susreta za naslov svjetskog prvaka prema WBC-u.

Bivša svjetska prvakinja u srednjoj kategoriji prema IBF-u, koja je bila sudionica povijesnog ujedinjenja titula s Cecilijom Braekhus 2014. godine, u ožujku je putovala u Beč, gdje je pobijedila Elenu Sikmašvili tehničkim nokautom u petoj rundi i osvojila naslov prema IBO-u.

- Išla sam na sve ili ništa. U slučaju poraza, bila sam spremna odustati od boksa. To me i motiviralo da dam sve od sebe i osvojim još jednu svjetsku titulu. I zato mi je ta pobjeda značila mnogo jer sam stavila sve na kocku. Osim toga, ta pobjeda učvrstila je moje uvjerenje da mogu postati najbolja svjetska boksačica ikada - otkriva Habazin.

Habazin se vratila kući kako bi obranila naslov prvakinje prema IBO-u protiv Gifty Amanue Ankrah iz Gane u Areni Zagreb i obećava nam spektakularnu izvedbu za obožavatelje u hrvatskom glavnom gradu.

- Veliki je pritisak nastupati pred domaćom publikom, ali ja volim izazove. Iskoristit ću taj pritisak i motivaciju kako bih navijačima podarila svoj najbolji meč - rekla je.

- Velika je čast, ali dodatna motivacija boriti se kod kuće, ali kad se zvono oglasi, više neću biti u rodnom gradu  – bit ću u ringu i potpuno ću se usredotočiti na zbivanja u ringu. Cilj mi je pobijediti svakoga tko se nađe u ringu sa mnom, uključujući Ceciliju Breakhus kad budemo imale uzvratni meč, kako bih svima dokazala da sam najbolja boksačica.

Dogovoren meč trebao se održati 26. kolovoza u Južnoafričkoj Republici, ali ozljeda lakta primorala ju je da se povuče s natjecanja. Ipak, zagrebačka boksačica imala je koristi od treniranja u kampu s renomiranim trenerom Jamesom Ali Bashirom.

- Za ovu sam borbu imala najnapornije pripreme. Dva sam mjeseca u Južnoafričkoj Republici trenirala u profesionalnom kampu za boksače Visser na 2000 metara nadmorske visine sa svojim novim trenerom Jamesom Ali Bashirom.

- Svakodnevno smo trenirali i pomogao mi je da napredujem u boksu. Njegova strast prema sportu je zarazna i svaki put kad treniram s njim, osjećam glad i motivaciju da postanem najbolja boksačica koju je svijet vidio. Trenutačno imam lakšu ozljedu lakta, ali bit ću zdrava za desetak dana i spremna za borbu.

Ivana Habazin brani naslov svjetske prvakinje prema IBO-u protiv Gifty Amanue Ankrah u susretu koja prethodi glavnom meču – za WBC titulu svjetskog prvaka, u kojoj Hrgović nastupa protiv Amira Mansoura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u