Obavijesti

Sport

Komentari 13

Habazin najboljoj boksačici na svijetu: Ajde, ne budi kukavica

Habazin najboljoj boksačici na svijetu: Ajde, ne budi kukavica
20

Cecilia zna da je mogu pobijediti i zato daje revanš drugim boksačicama koje protiv nje nisu boksale kao prave izazivačice. Cecilia, idemo odraditi revanš! Ne traži izlike, napisala je naša boksačica Ivana Habazin

VIDEO

Ivana Habazin (28), najbolja hrvatska boksačica i nositeljica IBF i IBO pojasa, ovaj posljednji obranila je nedavno u zagrebačkoj Areni protiv izazivačice iz Gane, prozvala je norvešku boksačicu Ceciliju Braekhus, najbolju boksačicu svijeta. 

Norvežanka drži WBA, WBC, IBF i WBO titule i jedna je od samo pet boksača ili boksačica u povijesti koja drži istovremeno četiri pojasa.

Punog imena Cecilia Carmen Linda Braekhus (36), ima savršenih 34-0, a 2014. godine u najvećoj borbi ženskog boksa u moderno doba pobijedila je baš našu Ivanu Habazin. Bio je to meč za ujedinjenje četiri pojaseva, a Braekhus je slavila na bodove.

Ivana je nakon toga umalo odustala od boksa, pojavili su se i problemi sa štitnjačom pa je neko vrijeme bila van treninga, ali vratila se jača i odlučnija nego ikad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I opet je izazvala Ceciliju.

- Sjećaš li se ovoga? - pitala ju je priloživši fotografije s njihova meča iz 2014.

Potom je izazvala najbolju boksačicu svijeta podsjetivši je da kao prvakinja nema pravo tražiti izlike i davati revanš slabijim boksačicama, dok je ona na čekanju. 

- To je bio najveći meč u povijesti ženskog boksa. Ujedinjenje četiri najveće titule. Dvije prvakinje jedna nasuprot druge. Dvije suprotnosti. S jedne strane djevojka iza koje stoji cijeli sustav, s druge ona iza koje je tek nekoliko ljudi. Kako je meč završio? Na bodove. A svi su očekivali da ćeš me nokautirati. Cecilia zna da je mogu pobijediti i zato daje revanš mnogim drugim boksačicama, koje protiv nje nisu boksale kao prave izazivačice. Cecilia, idemo odraditi revanš! Ne budi kukavica. Najveća si boksačica u povijesti, ne traži izlike - napisala je Ivana na Instagramu.

Ivana je teologinja, prije svakog meča se ispovijedi, a san joj je ujediniti četiri titule. Do svojih pojaseva došla je teškom mukom i tipičnom hrvatskom pričom o podršci koju, naravno, nije dobivala. Po njoj su snimili i dokumentarac 'Djevojka od nula dolara', u kojem priča kako je postala svjetska prvakinja bez podrške države.

Boris Ščitar/PIXSELL Boris Ščitar/PIXSELL
Boris Ščitar/PIXSELL Ivana Habuzin Ivana Habuzin

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov