Obavijesti

Sport

Komentari 21

Hajdučka križaljka: Vukušić i Kale skupi, a Ercegu zamjeraju

Hajdučka križaljka: Vukušić i Kale skupi, a Ercegu zamjeraju
1

Pitanje je što će biti i s trenerom Burićem, a još veće i tko će bit novi čovjek na mjestu sportskog direktora koji bi morao i pregovarati, voditi stručnu politiku i odlučivati o tome poklapaju li se želje povratnika

VIDEO

Dok na Poljudu traje potraga za sportskim direktorom, koji bi trebao kreirati stručnu politiku kluba u budućnosti, paralelno se u medijima vrte informacije o imenima igrača koji bi se na ovaj ili onaj način trebali vratiti na Poljud. Tako su zadnja dva dana na površinu izbila imena Lovre Kalinića, Ante Ercega, Marija Maloče, Ante Vukušića...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

07:07

Činjenica je da je Hajduk u prošlosti, konkretno u vrijeme kad je igrao Ligu prvaka, napravio pravi posao povratkom svojih najboljih igrača poput Slaven Bilića, Aljoše Asanovića, Igora Štimca, Gorana Vučevića ili Zorana Vulića, a to je model koji su u više navrata iskušavali Splićani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S jedne strane, svojim nekadašnjim igračima koji su otišli rano u inozemstvo dali bi priliku da "ožive karijeru", a s druge strane, ti bi igrači svojim igrama pomogli mladim prvotimcima da se brže i bolje razvijaju. Vjerojatno o tome u Hajduku razmišljaju i danas, no veliko je pitanje koliko su te želje u skladu s mogućnostima Hajduka i interesima bivših igrača. 

Najzvučnije ime svakako je Lovre Kalinić koji je nakon potresa mozga izgubio poziciju prvog golmana Aston Ville, a kako se čini, na zimu bi se trebao i rastati s engleskim klubom. Lovre bi se odrekao polovine svog ugovora, što su za hrvatske prilike astronomski višemilijunski iznosi u eurima samo kako bi promijenio sredinu te standardnim obranama na proljeće vratio poziciju sigurnog putnika za Euro.

Slagalica: Hajduk dovodi Marija Stanića ili Litavca iz Gorice?!
Slagalica: Hajduk dovodi Marija Stanića ili Litavca iz Gorice?!

Hajduk se u te kombinacije uklapa tako što bi Lovri sigurno dao priliku, no upitno je hoće li nekadašnji kapetan Hajduka pronaći neki klub u jačoj ligi u kojem bi nastavio karijeru i u kojem bi bio plaćen primjereno svom statusu i vrijednosti.

Mario Maloča, pak, velika je želja trenera Damira Burića koji ga je jako dobro upoznao u vrijeme dok su surađivali u Greuther Fürthu. Maloča je također bivši kapetan Hajduka, kvalitetna osoba koja bi mogla biti uzor mladim igračima u svlačionici, no pitanje je kako će se ta priča razvijati, kako zbog toga jer Maloča ima puno bolja primanja u Poljskoj, a Hajduk je na stoperskim pozicijama popunjen s dva mlada reprezentativca Simićem i Ismajlijem, koji bi mogli i na Euro s Češkom, odnosno Kosovom, dvojicom nadarenih mladića Vuškovićem i Radićem, koji bi morali igrati kako bi ih Hajduk razvijao i prodao, te na koncu Svatoka i Vučura kojih će se vjerojatno riješiti na zimu. Zapravo, jedina opcija Maločina povratka jest ako prodaja Simića ili Ismajlija.

Treće ime na popisu mogućih povratnika jest Ante Vukušić, sinjski dijamant oživio je karijeru u ljubljanskoj Olimpiji i postao ljubljanski dijamant te najbolji strijelac slovenske lige. Nakon dugih godina mučenja i igranja s jednim nefunkcionalnim plućnim krilom Ante je napokon zdrav i ponovo zabija, pa iako s Olimpijom ima dogovor da može otići uz primjerenu odštetu, pitanje je kolko je ona prihvatljiva za Hajduk.

Hajduk s Dnjiprom dogovara povratak Svatoka u Ukrajinu...
Hajduk s Dnjiprom dogovara povratak Svatoka u Ukrajinu...

Zadnje ime koje se pojavilo na popisu potencijalnih povratnika jest Ante Erceg kome u Hajduku zamjeraju pritiske na čelne ljude kluba koje je radio u vrijeme kad je želio prijeći u emiratski Dubai. Nije to bila lijepa Antina gesta i bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se čelni ljudi Hajduka odnosili prema mogućnosti da se Ante vrati nakon svega što su s njim prošli.

Četvorica navedenih nisu jedini čija će se imena vrtjeti u medijima, neki s više, neki s manje realnih mogućnosti povratka na Poljud, pogotovo što još uvijek nije ni blizu prijelazni rok, a još manje osoba koja bi u Hajduku o tome trebala odlučivati. Pitanje je što će biti i s trenerom Burićem, a još veće i tko će bit novi čovjek na mjestu sportskog direktora, a on bi morao i pregovarati, voditi stručnu politiku i odlučivati o tome poklapaju li se želje povratnika s Hajdukovim ambicijama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener