Obavijesti

Sport

Komentari 41

Jedna od najskupljih momčadi u povijesti za juriš na trofeje

Jedna od najskupljih momčadi u povijesti za juriš na trofeje
1

Splićani su u nove igrače investirali oko tri milijuna eura, a trener Damir Burić na raspolaganju ima po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. 'Dovodili smo uglavnom reprezentativce'' pohvalio se predsjednik Brbić

VIDEO

Ako ne bude nekih iznenadnih angažmana slobodnih igrača u narednih nekoliko dana, prijelazni rok Hajduka bit će okončan s dvije večerašnje akvizicije. Na Poljud je na posudbu do kraja sezone doveden Filip Bradarić, a iz Deportivo Municipala stiže dvadeset šestogodišnji Ivan Bulos Guerrero, koji je s bijelima potpisao ugovor na jednu godinu s opcijom produljenja na još jednu.
- Možda odradimo neki manji izlazni transfer ili posudbu mladih igrača, ali ovo je manje-više sve za ovaj prijelazni rok – kazao je sportski direktor Saša Bjelanović.

Peruanac hrvatskih korijena na Poljudu: Stigao napadač Bulos
Peruanac hrvatskih korijena na Poljudu: Stigao napadač Bulos

I dok je i te kako jasno što Hajduk može očekivati od Filipa Bradarića, a to su prije svega iskustvo i stabilnost ovog hrvatskog reprezentativca, Ivan Bulos potpuna je nepoznanica. Sportski direktor Saša Bjelanović kazao je tek kako je riječ o ''napadaču koji će biti drukčiji od ostalih''. 

Za očekivati je da će Bradarić odmah uzeti mjesto u početnoj postavi, u paru s Nejašmićem držati pozicije zadnjih veznih igrača, dok će se Bulos tek morati izboriti za svoju poziciju, obzirom da je u zadnje dvije godine imao svega par nastupa, a dugu pauzu prouzročila mu je ruptura križnih ligamenata. 

 

Otkrio je Bulos po dolasku kako je njegova baka porijeklom iz Rijeke, odakle se odselila u Peru gdje je i on rođen, a dodao je i kako je oduševljen Splitom i Poljudom na kome je gledao derbi Hajduka i Dinama. A kako njegov dolazak u redove Hajduka ne bi prošao u potpunoj tajnosti, pobrinula se njegova djevojka objavom fotografije ukusnog jela na društvenoj mreži, a kako je uz tanjur bio i logotip restorana, tajna je vrlo brzo razotkrivena. 

Rezime prijelaznog roka otkriva nam kako je Hajduk doveo osam igrača i potrošio više nego ikad do sada, oko tri milijuna eura prema dostupnim podacima objavljenima na ''Transfermarktu'' investirali su u odštete igračima, u pravilu reprezentativcima, tako da je treneru Buriću na raspolaganju doista respektabilna grupa igrača koja bi se do kraja sezone morala boriti za oba trofeja, sve ispod toga bit će ozbiljan neuspjeh. 

- U klub dovodimo mlade igrače koji imaju potencijal daljnjeg razvoja, ali i da pojačaju klub već danas. Htjeli mi ili ne, moramo svake sezone na tržište plasirati nekog od naših igrača. Cilj ostaje isti, želimo sljedeće godine u kvalifikacije Champions lige – kazao je predsjednik Brbić. 

Ovo je jedna od najskupljih momčadi Hajduka u povijesti, a njena prava vrijednost vidi se tek nakon analize po linijama. Trojica pouzdanih golmana Posavec, Duka i Ljubić te Blažević koji je tu ako ustreba, garancija su da neće biti problema na golu. 
Na stoperskim pozicijama u prvom planu su reprezentativci Simić i Ismajli, u pričuvi  Svatok i budući projekt kluba Vušković, a uskoro će se treninzima priključiti i Vučur koji se uspješno oporavlja od operacije koljena. 

Na desnom boku su pouzdani kapetan Juranović i njegova alternacija Josip Bašić, a na lijevom dva mlada reprezentativca Dolček i Čolina. U defenzivnom dijelu veznog reda Buriću su na raspolaganju Bradarić, Nejašmić i Jurić, ispred njih kreativci Caktaš, Hamza i Teklić te polivalentni Jairo i Jradi. Napad predvodi efikasni Eduok, tu su i mladi Jakoliš te novopridošli Bulos. Burić na raspolaganju ima i Kalika, Beširovića, Delića i Tahiraja koji će teško do prilike u ovako ozbiljnoj konkurenciji. 

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo u okršaju 7. kola Prve HNL na Poljudu

Prvi nastupi otkrili su nam kako su pouzdani stoper Simić i efikasni napadač Eduok odmah pokazali kako se radi o pojačanjima, a otkupi ugovora mladih reprezentativaca Posavca, Dolčeka, Čoline i Jakoliša su investicije koje bi se u budućnosti i te kako trebale isplatiti. Sve u svemu Bjelanović i Brbić posložili su Buriću respektabilnu momčad s barem po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji, momčad koja se mora uspješno nositi sa svim konkurentima u HNL-u. Šteta što to nisu uspjeli napraviti na početku sezone, onda se ni ona sramota protiv Gzire sigurno ne bi dogodila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige