Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hajduk je najlošiji u derbijima četiri konkurenta za Europu

Hajduk je u 12 utakmica osvojio 13 bodova, dok su Osijek, Gorica i Lokomotiva odigrali po dva susreta manje, a već imaju isto ili više bodova nego "bijeli"

Hajduk najmanje kiksa na takozvanim malim utakmicama. A na njima se osvajaju naslovi. Odnosno, u ovom slučaju, mjesto u Europi.

Splićani su i nakon poraza u Gorici 3-0, zbog najlakšeg rasporeda do kraja, u najboljoj poziciji među četiri kluba koji love dva mjesta u Europskoj ligi. No međusobni učinak četiri konkurenta za EL otkriva da je Hajduk tu najlošiji.

Hajduk Osijek | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

“Bijeli” su odigrali svih 12 utakmica protiv Osijeka, Lokomotive i Gorice te osvojili samo 13 bodova (protiv lokosa 7, Osijeka 4, a Gorice 2). I Osijeku, i Lokomotivi, i Gorici ostale su još po dvije utakmice protiv izravnih konkurenata, a Osijek već sad ima 16 bodova (sedam protiv Hajduka, pet protiv Lokomotive i četiri protiv Gorice), dok su ih lokosi i Goričani sakupili koliko i Hajduk - 13.

Lokomotiva je sedam uzela Gorici, četiri Hajduku i dva Osijeku, a Gorica osam Hajduku, četiri Osijeku i jedan protiv lokosa.

Do kraja sezone se još sastaju Lokomotiva - Osijek, Gorica - Osijek i Lokomotiva - Gorica.

Komentari (14)
  • Ne kuzim...jel na idu prva 3 u Europu ili 4 s obzirom da ce Dinamo ili Rijeka uzeti kup!?

    28. 4. 2019,   21:59