Obavijesti

Sport

Komentari 24

Hajduk je predstavio strategiju razvoja kluba do 2025. godine

Hajduk je predstavio strategiju razvoja kluba do 2025. godine
4

Po uzoru na klubove poput Barcelone, Juventusa, Borussije..., Hajduk je izradio strateški dokument, koji bi trebao poslužiti kao okvir za iskorištavanje maksimalnih potencijala najkasnije do 2025.

VIDEO

Danas je na Poljudu predstavljena strategija razvoja Hajduka, dokument koji bi trebao postati okvir budućeg ponašanja i poslovanja svih ljudi u klubu i oko njega, kako bi bez obzira na kadrovske promjene, klub išao u istom smjeru, te najkasnije 2025. godine postigao maksimum u svim segmentima. Konačan cilj je samoodrživi klub s maksimalnim rezultatima koji se nastavlja razvijati. 

 

- Nismo danas ovdje da predstavimo čarobnu formulu i damo odgovore na sva pitanja. Upravo suprotno, mi danas predstavljamo okvir strategije, dakle vrijednosti i načela po kojima živimo, te ciljeve kojima težimo, a koji će biti ostvareni nakon implementacije. Plan je da u narednih sedam godina dosegnemo maksimalne učinke i maksimalnu efikasnosti svih klupskih potencijala – kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos, te dodao kako je ovo pravi trenutak da Hajduk krene u iskorak:

- Tržište i život nude različite izazove, niz je situacija koje utječu na ovo što radimo, od protivnika do gospodarskog okruženja, ali mi ćemo dati sve od sebe da ispunimo ono što smo sami postavili pred sebe. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:09

Na strategiji je radilo jako puno stručnjaka, kontaktirano je oko 150 osoba različitih profila, od navijača, simpatizera, predstavnika medija, pa čak i protivnika, i svi su dali svoje viđenje kluba, gdje je sada i kamo treba ići. Na koncu je tim stručnjaka dao konačan rezultat, odnosno okvire strategije. 

- Možda će netko biti razočaran jer u strategiji nisu postavljeni konkretni datumi ostvarenja rezultatskih ciljeva, ali strategija mora definira smjernice, ne datume... Ali ako se kvalitetno i dobro držite smjernica, do cilja možete doći samo ranije. Mi smo zadali okvire i po njima funkcioniramo, i nastavit ćemo tako bez obzira tko radio u klubu. Ne postoji čarobna formula i datum kada želimo ostvariti trofej – kazao je predsjednik Hajduka i dodao kako će najveći izazov biti održati balans u trokutu rezultati – održivost – razvoj?

- Nije dobro biti fokusiran samo na jedan segment, jer ugrožavate ostala dva. Upravo je ljepota ovog posla balansirati i u što kraćem roku ostvariti najbolje rezultate na sva tri segmenta. Naši navijači su nestrpljivi, ali rezultat može doći samo kao rezultat rada svih segmenata kluba, ne samo prve momčadi, i upravo sam na to mislio kada sam rekao da prva momčad okupira 10% moga rada. Puno je leda ispod sante koja viri van površine. 

Predsjednik NO Slaven Marasović nadovezao se na riječi predsjednika primjerom:

- Cilj Hajduka mora biti pobjeđivanje, ali ne bez razvoja i stabilnosti cijelog kluba, jer bi to ugrozilo njegovu opstojnost. Imali smo u prošlosti vrhunskih rezultata, ali su iza njih ostajale financijske rupe koje su ugrozile opstojnost kluba. Najlakše bi i nama sada bilo gurati sav novac u prvu momčad, juriti rezultat, ali moramo biti odgovorni i razvijati kompletan klub, da bude samoodrživ. Pobjeđivati, biti samoodrživ i razvijati se, to su naši ciljevi – zaključio je Marasović.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži