Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hajduk Kupom spašava sezonu u Osijeku; Dinamo čeka Puljane

Hajduk Kupom spašava sezonu u Osijeku; Dinamo čeka Puljane
1

Danas se igraju prve dvije utakmice četvrtfinala Hrvatskoga nogometnog kupa. Dinamo protiv Istre u Maksimiru nema pravo na kiks. Igra se na jednu utakmicu, a jako zanimljivo trebalo bi biti u Gradskom vrtu

VIDEO

I dok Dinamo ne bi trebao imati velikih problema protiv Istre 1961 na Maksimiru, na Gradskom vrtu vodit će se velika bitka Osijeka i Hajduka za mjesto u polufinalu domaćeg kupa. Hajduk bi u slučaju poraza pogoršao ionako tešku situaciju ove sezone - borba za kup prilika im je za jedini trofej u sezoni.

- Znam da je situacija složena, ali ja sam koncentriran na ekipu i momčad. Zadovoljan sam reakcijom ekipe koja je i u Puli bila pod jakim imperativom. Reakcije igrača mi daju vjeru da možemo puno napraviti u Osijeku. Napravit ću sve u svojoj moći da ekipa bude prava i ostvari željeni rezultat, rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Željko Kopić.

Hajduk ne zna za pobjedu u Osijeku već pet utakmica. Štoviše, slavlje u ožujku 2015. 1-0, golom Andrije Balića, bilo je Splićanima jedino u posljednjih deset godina.

Ova utakmica bit će posebna za Zorana Zekića, trenera Osijeka, koji će postati tek treći trener u povijesti kluba koji je vodio "bijelo-plave" u 100 ili više utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U subotu smo dopustili Hajduku da nam se izvuče u situaciji kada su nam bodovi praktički bili u džepu, a sada želimo i započeti i dovršiti posao bolje i učinkovitije nego na Poljudu. Naravno da će biti teško, to se uvijek podrazumijeva u našim međusobnim dvobojima, ali smo domaćini, imamo svoj cilj i silno ga želimo ostvariti - rekao je Zekić u najavi utakmice.

Dinamo je u posljednjoj utakmici s Istrom remizirao 0-0 u Puli, i to s čovjekom manje, a ukupno su ga Puljani svladali triput, posljednji put 2014. Ipak, na Maksimiru Istra nema nijednu pobjedu, izvukla je samo dva remija u 17 utakmica.

- Kup je uvijek neizvjesno natjecanje, vidjeli smo i u Novigradu koliko jedna utakmica donosi opasnosti. Kao i uvijek brinemo samo o sebi, mi moramo biti maksimalno mobilni, angažirani i spremni. Jasno je, idemo po pobjedu i prolaz, napravit ćemo sve da u tome i uspijemo - rekao je u najavi trener Dinama Mario Cvitanović, koji neće moći računati na Soudanija, Ćorića, Matela i Gojaka, a upitan je Benković.

- Mi se moramo postaviti čvrsto i organizirano odigrati utakmicu, a što duže bude držali pozitivan rezultat to ćemo imati veće šanse za nešto napraviti. Neovisno o remiju protiv Rudeša, Dinamo je velik klub i igrači su uvijek pod pritiskom tako da uvijek moraju ići na pobjedu. Imaju jako kvalitetne igrače iz kojih bih izdvojio Soudanija koji je jedan od boljih, ako ne i najbolji igrač lige - rekao je Dino Halilović, bivši igrač Dinama, koji je u prošloj Kup-utakmici protiv Cibalije zabio krasan gol.

Prolazak Istre bio bi prvoklasna senzacija, no uzevši u obzir ispadanje Dinama od Zadra prije nekoliko godina i mučenja s Opatijom, Novigradom..., nije nemoguće.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

  • Dinamo - Istra 1961 (15 sati, HNTV)
  • Osijek - Hajduk (18 sati, HNTV)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje