Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Hajduk mi je dao sve, ali učinit ću sve da ih sutra pobijedimo'

'Hajduk mi je dao sve, ali učinit ću sve da ih sutra pobijedimo'
1

Na Poljud idemo osvojiti sva tri boda te se približiti Hajduku i dvojcu na vrhu. Imamo i snage i kvalitete, ali i samopouzdanja, kaže Sablić pred derbi Sv. Duje (subota, 17)

VIDEO

Ne može se puno gradova veličine Splita pohvaliti gradskim derbijem, pogotovo ne derbijem dva kluba koji konkuriraju za vrh prvenstvene ljestvice.

- Gradski derbi je i za nas i za njih važna utakmica, gostovanje koje nam je uvijek teško. Dobro smo analizirali protivnika, znamo sve njihove dobre strane, ono što su pokazali u Maksimiru zaslužuje naš respekt. Ali mi na Poljud idemo ostvariti dobar rezultat, osvojiti sva tri boda te se približiti Hajduku i dvojcu na vrhu. Imamo i snage i kvalitete, ali i samopouzdanja, vjerujemo da ćemo prikazati dobar i kvalitetan nogomet, pred, nadam se, puno gledatelja - rekao je u najavi susreta trener Splita Goran Sablić i dodao:

- I mi smo u dobroj formi, ono što smo pokazivali u zadnje vrijeme, prije svega protiv Dinama i Rijeke, daje nam za pravo da se nadamo dobroj predstavi protiv Hajduka.

Na iznenađenje mnogih, trener Hajduka Damir Burić rekao je kako ga za Park mladeži ne vežu nikakve emocije, iako je u dresu Splita proveo desetak godina. Goran Sablić ne krije svoje emocije prema Hajduku i Poljudu.

- Naravno da me vežu emocije za Hajduk i Poljud, taj mi je klub dao sve. Tu nema dileme i ja to ne krijem. Ali svoje prve trenerske korake napravio sam u Splitu, tri i pol godine sam ovdje i kao profesionalac i sportaš učinit ću sve da mi sutra pobijedimo.

Sablić zna i od koga njegovoj momčadi prijeti najveća opasnost. 

- Hajduk ima nekoliko igrača poput Caktaša, Sušića, Vlašića, malog Bencuna, no mi nećemo obraćati pažnju pojedincima. Općenito, kad igraju kao grupa, jako dobro djeluju, pogotovo kad su agresivni. Težak su protivnik svakome, ali ja se ne zamaram njihovim sastavom, tko može, tko izostaje... Mi smo koncentrirani samo na sebe i ono što nam treba da budemo kvalitetni, da pokažemo bolju i odlučniju igru nego što je bila prethodna protiv Lokomotive - zaželio je Sablić, koji je od preuzimanja klupe Splita osvojio jednaki broj bodova kao i Burić.

- Vidi se da Burić radi dobar posao, ima dosta mladih igrača, pokušava biti u korak s Dinamom i Rijekom. Za mene je on kao i svaki drugi protivnički trener kojeg želim pobijediti. Ali važniji su igrači nego nas dvojica, iako spremamo i neka iznenađenja.

Brisanje kartona Jeffersonu nije poremetilo Sablićeve planove.

- Nemam komentara na to. Ne mislim da jedan pojedinac može donijeti baš toliku prevagu. To je njihova stvar i pravo, apsolutno se ne zamaram s time. Nama nedostaju Vidović i Obšivač zbog kartona, Oremuš ima virozu te Špehar koji je već duže ozlijeđen. Ali imamo zamjene, imamo i mlade igrače, vidjet ćemo, možda netko od njih sutra i dobije priliku - kazao je Sablić, koji je na kraju pozdravio akciju u kojoj su, uoči derbija, nogometaši Hajduka i Splita, zajedno s ostalim sportašima skupili humanitarnu pomoć i odnijeli je u Socijalnu samoposlugu, a u derbiju će nositi prigodne majice i transparent 'Split grad solidarnosti'.

- Sportaši se uvijek rado odazivaju humanitarnim akcijama, ne vidim razlog zašto ne bi bili u dobrim odnosima i imali bolju komunikaciju. Naravno da sa sportske strane rivalstvo mora postojati, ali i komunikacija i zajedničko djelovanje po pitanju boljitka nogometa u našoj državi također moraju postojati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba