Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Hajduk nije Football Manager, odlučio sam preuzeti taj rizik'

'Hajduk nije Football Manager, odlučio sam preuzeti taj rizik'
1

"Odbili smo prve dvije ponude jer smo smatrali da iznosi nisu ti koji bi nam opravdali izostanak tako važnog igrača u ovom dijelu sezone, no posljednja ponuda nas je natjerala da razmotrimo sve"

VIDEO

Franck Ohandza Zoa posljednjeg je dana kineskog prijelaznog roka zaključio transfer iz Hajduka u tamošnjeg drugoligaša Shenzhen, a jedna od najtraženijih osoba po pitanju komentara tog posla svakako je osoba koja je realizirala taj transfer, sportski direktor "bilih" Mario Branco.

- Zadnji transfer kojeg smo planirali za ovaj prijelazni rok bio je dovođenje Marija Tičinovića, no činjenica je isto i da se kinesko tržište zatvaralo tek 28. veljače, a poznato je kako oni često djeluju u zadnjim trenucima prijelaznog roka. Tako je bilo i u ovom slučaju Ohandze - rekao je Portugalac za službene stranice Hajduka i dodao:

- Odbili smo prve dvije ponude jer smo smatrali da iznosi nisu ti koji bi nam opravdali izostanak tako važnog igrača u ovom dijelu sezone, no posljednja ponuda koju smo dobili natjerala nas je da razmotrimo sve prednosti i nedostatke prodaje.

'Zašto igrače Hajduka zovem nadimcima? Pa živimo skupa!'
'Zašto igrače Hajduka zovem nadimcima? Pa živimo skupa!'

Hajduk je za kamerunskog nogometaša koji bi na ljeto bio slobodan uspio isposlovati 1,2 milijuna eura odštete. Ohandzi će pripasti 600.000 eura i dvogodišnji ugovor od 100.000 eura mjesečno.

- Vjerujem da smo u posljednji 21 mjesec, koliko smo ovdje, pokazali da djelujemo prije svega profesionalno i racionalno. Odlučili smo ne ugroziti priliku za veliki prihod kojeg Klub može dobiti za igrača koji je pred istekom ugovora.

Ugovor na kraju sezone isteći će i Brancu...

- Svjestan sam da će se moj rad suditi po sportskom rezultatu, a odlazak Ohandze sigurno neće pridonijeti tom kratkoročnom cilju. Ipak, donio sam ovu odluku jer je ispravna i tko god bude sportski direktor na ljeto imat će na raspolaganju resurse koje nisam imao kad sam došao u Klub. Istina, radi se o riziku, promišljenom riziku koji sam odlučio preuzeti.

I ode Frane Zolja gdje je plaća bolja: Top pet golova u Hajduku
I ode Frane Zolja gdje je plaća bolja: Top pet golova u Hajduku

- Transfer Francka u Shenzhen FC je fantastičan posao u vrlo delikatnom trenutku. Često ponavljam, ovo nije Football Manager, nego stvarnost. Postoji toliko parametara i informacija temeljem kojih se donose odluke. Ponuda za Francka jedan je u nizu dokaza kako je nogomet dinamičan, a moja obveza je donositi teške odluke, za to sam plaćen.

Neizvjesna je budućnost i Ive Grbića i Petra Bosančića koji još nisu produljili ugovore.

- Obojici smo ponudili još kvalitetnije uvjete, a kad je Grbić u pitanju, nismo mu mogli jamčiti nastupe koji su bili njegov izričiti zahtjev. Kod Bosančića je situacija drugačija. Dogovorili smo sve uvjete, igrač je na njih pristao i kad je trebao potpisati predomislio se. Žao mi je što se stvar tako razvila, ali pravo igrača i njihovih menadžera je da donose odluke za koje vjeruju da su najbolje za njih - zaključuje Branco.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu