Obavijesti

Sport

Komentari 198

Hajduk pobijedio Lokomotivu na Poljudu te izborio Europu

Hajduk pobijedio Lokomotivu  na Poljudu te izborio Europu
6

Tino Sušić probio je goste golom iz penala u 76. minuti utakmice. Josip Juranović zabio je u sudačkoj nadoknadi za konačnih 2-0 i pobjedu kojom je Hajduk osigurao treće mjesto

VIDEO

U susretu 32. kola Prve HNL Hajduk je u Splitu pobijedio Lokomotivu 2-0 osiguravši treće mjesto na ljestvici. Tino Sušić probio je goste golom iz penala u 76. minuti utakmice. Lokomotiva je do tada odolijevala napadima Hajduka.

Gosti su u posljednjim minutama išli na sve ili ništa i stigla je kazna. Josip Juranović zabio je u sudačkoj nadoknadi za konačnih 2-0.

"Zadovoljan sam"

- Momčad se držala plana, odigrala je jako dobru utakmicu, vidjelo se to i u obrani, u protoku lopte..., samo je završnica morala biti bolja. No s obzirom na važost utakmice i protivnika, ja sam zadovoljan, ovo je sedma utakmica bez primljenog gola i ja im čestitam - rekao je Damir Burić nakon utakmice. 

Kako komentirate napredak igre u odnosu na početak proljeća?

- Morali smo nekako nadomjestiti nedostatak igrača koji su na zimu otišli. To smo riješili interno, Mastelićem, Šimićem, sada i Kalikom, Josipom Bašićem... To su vrlo sve mladi igrači, kojima samo dali prostora i vremena da se pokažu. Imali smo strpljenja, oni su nam to vratili, nadam se da će u budućnosti tako i nastaviti. Oni su Hajdukova mladost i lijepa priča.

Matematički ste osigurali treće mjesto, hoće li do kraja sezone biti više prilike za mlade igrače?

- Morali smo dosta kombinirati zbog ozljeda, tako da su neki već dobili šansu. Sada protiv Rijeke opet želimo maksimum, navijači žele pobjedu, momci žele pobjedu, tako smo postavljeni, tako radimo na treninzima... Vidjet ćemo prije svega tko će moći igrati, tko će biti na raspolaganju. Koji je ovo po redu udarac u glavu Nižića, ni sam ne znam kako on uopće hoda. Bencun isto već duže vremena nie fit... Zasluženo držimo treće mjesto, s puno bodova prednost. Ciljeve smo ostvarili. 

Mastelić je kazao da Rijeka nema šansi na Poljudu. 

- To pokazuje njegovu mladost i veliko srce. Rekao mi je na poluvremenu da će razbiti Lokomotivu i nije slučajno da je ušao u dvije šanse, da je izborio penal... Njegov odnos i prstup su odlični, i veliki je dobitak za našu momčad. 

Ćuk se divi stadionu

- Zadovoljstvo je doći, da se neki ne naljute, na najljepši stadion u državi. Ovdje je jedina nogometna atmosfera, Rujevica ipak nije taj nivo, neka se ne naljute Riječani. Hajduk je imao malo turbulencija, sada su očekivanja svedena na realitet i sada je Hajduk na pravom putu. Mi smo se pokušali vratit neokrznuti s Poljudske ljepotice, ali presudila je loša realcija naša dva igrača kod penala, a i drugi gol je plod pogreške. Hajduku želim puno sreće u nastavku prvenstva, nama predstoji učiniti dodatni napor, osvojiti nekoliko bodova i osigurati četvrto mjesto, te ako sve bude relano, izboriti i plasman u Europu - rekao je Lokomotivin trener Sreten Ćuk.

- Došli smo pomlađeni, platili smo danak ritmu srijeda-nedjelja... Mi smo najmlađa momčad u ligi, dva rezultata s Istrom i Slavenom ostvarili smo s momčadi starom u prosjeku 20.5 godina, a tim mladim igračima treba vremena da se naviknu na ritam dvije utakmice tjedno. I danas smo ušli u utakmicu s tri mlada igrača, ali Hajduk se očito dobro pripremio za nas i nije nam dao da igramo više od ovoga. Ali ako se nadaju pobjedi protiv Rijeke, morat će pružiti malo više, ne znam samo je li ova 'kartonijada' danas prorijedila njihove redove - dodao je Ćuk

Kako je iz vašeg kuta izgledala igra Hajduka?

- Dovoljno dobro da nas pobjedi s dva razlike. I nemojte me pitati kakav je Mastelić, jer ja ipak pamtim kako je Žungul utrčavao na prvu stativu. 

HNL, 32. kolo:

Hajduk - Lokomotiva 2-0 (Sušić 76 p, Juranović 90 + 4)

Inter - Istra 3-0 (Nestorovski 16, 78, Puljić 28)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe