Obavijesti

Sport

Komentari 86

Hajduk pred novim potresom: Ide referendum za smjenu NO?

Hajduk pred novim potresom: Ide referendum za smjenu NO?
1

Od studenog 2011. Hajduk je imao četiri Nadzorna odbora, a aktualni je izabran u prosincu prošle godine. Udruga Naš Hajduk odobrila je pokretanje prikupljanja potpisa za referendum o izvanrednim izborima...

VIDEO

Udruga Naš Hajduk odlučila je da se članu Roku Bašiću odobrava pokretanje prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma s pitanjem "Jeste li za raspisivanje izvanrednih izbora za članove Nadzornog odbora HNK Hajduk š.d.d.?"

Split: Marin Brbić ponovno je izabran za predsjednika Hajduka

Očito je podjela među navijačima Hajduka, odnosno članovima Našeg Hajduka, i dalje prisutna te da neki ne odobravaju posljednje poteze vodstva kluba, a spremni su pokušati prikupiti potpise i dovesti u pitanje rad aktualnog kontrolnog tijela kluba. Da bi referendum uspio, inicijator najprije mora skupiti 2000 potpisa punoljetnih članova udruge, a nakon toga i privoljeti većinu punoljetnih članova da pristupe referendumu i glasaju za njegov prijedlog. 

U prijevodu, da bi inicijativa uspjela, inicijator mora najprije prikupiti 2.000 potpisa punoljetnih članova, a nakon eventualnog pokretanja referenduma, za njegovu inicijativu moralo bi se izjasniti većina od onih koji pristupe referendumu, s tim da ta brojka ne smije biti manja od polovine članova udruge, kojih ima nešto više od 28.000, s tim da od te brojke treba oduzeti broj maloljetnih članova koji nemaju pravo glasa. Hajduk je ustrojen na demokratskim principima i svi članovi imaju ovu mogućnost, no ono što je klub u prošlosti jako skupo koštalo su česte promjene, koje su se događale na raznim razinama gotovo svake godine. Od studenog 2011. do danas Hajduk je imao četiri Nadzorna odbora, a u aktualnom su predsjednik Benjamin Perasović, te članovi Denis Alajbeg, Sergije Popović, Nino Martinić, Tin Laušić, Marko Mustapić i Krešimir Krolo. Oni su izabrani u prosincu prošle godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nemoguće je procijeniti je li ovdje riječ o individualnoj akciji ogorčenog člana udruge ili iza njega ipak stoji veća grupa nezadovoljnih članova koji će pokušati inicirati promjene, no s obzirom na zahtjevnost procedure i veliku brojku članova koji se moraju izjasniti za promjene, teško je očekivati da će ova inicijativa na koncu uroditi željenim plodom.  .

 

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.