Obavijesti

Sport

Komentari 89

Hajduk razveselio Varaždince: Šibenik je izgubio prvo mjesto

Hajduk razveselio Varaždince: Šibenik je izgubio prvo mjesto
1

U 2. HNL vodi se žestoka borba za prvu poziciju. Nakon što su jučer varaždinski nogometaši pobijedili Međimurje (4-0) i preuzeli vrh tablice s 44 boda, tamo su i ostali jer je Šibenik izgubio kod Hajduka II (2-0)

VIDEO

Varaždin bi nakon nešto više od sedam godina ponovno mogao imati prvoligaša! Nakon što je druga momčad Hajduka na Poljudu šokirala Šibenik (2-0), tri kola prije kraja Varaždin je preuzeo tron (44) s dva boda više od prvih pratitelja (42).

Å ibenik: 1/8 finala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Å ibenik - HNK Hajduk

Mladi Hajdukovci odigrali su kvalitetnu utakmicu i golovima Teklića i Delića dobro uzdrmali Šibenik prije 'fotofiniša' 2. HNL. No, valja istaknuti i odličnog Marina Ljubića koji je u nekoliko navrata maestralno reagirao na golu domaćih i nije dopustio Ampemu, Kukecu i ostalim Šibenčanima trenutak veselja čak ni nakon penala.

Izabranici Branka Karačića ove su sezone imali mnogo uspona i padova, a sad je pred njima možda i najveći pritisak ove sezone. Zauzeli su vodeću poziciju, u igri je još devet bodova, a u predzadnjem kolu u Varaždin dolazi Šibenik. Predvođeni Jertecom i Benkom imaju priliku napraviti veliki iskorak u elitni rang hrvatskog nogometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Varaždin: NK Varaždin protiv Rijeke u osmini finala Kupa Hrvatske

Čeka ih još susret protiv Dragovoljca u gostima, zatim spomenuti derbi protiv Šibenika u Varaždinu te gostovanje u Sesvetama u posljednjem kolu. Sada je sve na Varaždincima koji su nakon dugo vremena u boljoj poziciji. 

S druge strane nalaze se Šibenčani koji su bili vodeći od samog starta prvenstva, ali posrnuli su u kritičnom trenutku. Ipak, još ništa nije gotovo jer se sve može okrenuti u utakmici odluke u Varaždinu, a tko zna što će se dogoditi sljedećeg tjedna na Sigetu kad Varaždin ide na noge Dragovoljcu predvođenom novim trenerom Carevićem.

Perkovićevi puleni do kraja sezone još kod kuće igraju protiv Kustošije, zatim gostuju u Varaždinu i u posljednjem kolu na Šubićevcu dočekuju Dinamo II. Nakon što je njihovim protivnicima 'za dlaku' izmakla prva liga prošle sezone nakon dva dvoboja doigravanja s Istrom, sad bi i Šibenčani mogli zaigrati protiv spomenutih Puljana završe li sezonu an drugom mjestu koje vodi u doigravanje za 1. HNL.

U prikrajku svoju priliku čeka i Dugopolje koje je četvrto s 39 bodova pa bi se moglo dogoditi da Šibenik na kraju od lidera prvenstva završi kao trećeplasirana momčad i ostane bez prilike za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa. Čekaju nas tri zanimljiva kola u drugoj ligi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...