Obavijesti

Sport

Komentari 47

Hajduk sad želi kapitalce poput Krovinovića i Ivana Santinija!

Hajduk sad želi kapitalce poput Krovinovića i Ivana Santinija!
1

Krovinovićeva je plaća 700.000 eura, ali veći je problem od toga vrijeme. Što Hajduku sezona započinje rano i među prvima izlaze na tržište, a najbolji poslovi odvijaju se tek pred kraj prijelaznog roka

VIDEO

Pritisnuti financijskim problemima čelnici Hajduka u prošlosti su bili prisiljeni uzimati na nogometnom tržištu igrače bez odštete ili s minimalnom odštetom, a takvi su teško mogli kvalitetom zadovoljiti ambicije kluba. Čast iznimkama, ali uglavnom su to bile popune, nikako pojačanja.

No pozitivno poslovanje u zadnjih nekoliko godina, dobre prodaje prije svega Vlašića, Palaverse, Kalinića, Letice… te generacija mladih igrača poput Palaverse, Bradarića i Nejašmića, sutra Teklića, Vuškovića… koji će nositi igru u narednoj sezoni, omogućili su Hajduku da u ljetnom prijelaznom roku pokušaju angažirati i pokojeg kapitalca.

Najbolji primjer im je Mijo Caktaš, koji je za Hajdukove prilike skup, ali je golovima i igrama opravdao svaki primljeni cent, pa bi društvo s Poljuda napokon za promjenu moglo investirati u kvalitetu, a ne u kvantitetu, i dovesti po jedenog kvalitetnog igrača u svakoj liniji.

Prvi potez bio je dogovor oko otkupa Josipa Posavca od Palerma, navodno je u pitanju 600.000 eura plus 20% od budućeg transfera, koji bi uskoro trebao biti potpisan.

U veznom redu želja je povremeni reprezentativac Filip Krovinović, koji je trebao doći u Hajduk još u ljeto 2015., no kako se bijeli nisu plasirali preko Slovana u EL, Brbić i Vučević nisu imali 500.000 eura za odštetu Zagrebu, pa je završio u Rio Aveu.

Sada bi ga Benfica, u koju je u međuvremenu prešao, rado poslala negdje na posudbu, pod uvjetom preuzimanja godišnje plaće od oko 700.000 eura, a kako je Krovinović hajdukovac te bi rado odigrao sezonu uoči Eura na oku izbornika Dalića, interesi im se poklapaju.

Pojačanje u napadu mogao bi biti Ivan Santini, još jedan kapitalac koji bi u normalnim okolnostima bio nedostupan Hajduku, no na spomen njegovog imena kao pojačanja čelnici Hajduka nisu djelovali iznenađeno. I Santini bi rado bio na oku izborniku, a ako tko ima otvorenu liniju s njim, onda je to njegov sugrađanin, Zadranin, sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

Europa League - Group Stage - Group D - Dinamo Zagreb v RSC Anderlecht

Naravno, u oba slučaja vrijedi notirati tek želju Hajduka i smjer u kojem razmišlja struka, žele dovesti kvalitetne igrače, pojačanja, nositelje koji mogu pomoći i u rezultatskom smislu, ali i u stasanju mladih suigrača. A hoće li se nešto konkretnije u ova dva slučaja događati, ostaje tek za vidjeti, daleko je to još od konkretnih razgovora, a kamo li od realizacije.

Novac čak i nije najveća prepreka, nego vrijeme, veliki je problem što Hajduku sezona započinje rano i među prvima izlaze na tržište, a najbolji poslovi odvijaju se tek pred kraj prijelaznog roka, kad veliki klubovi poslože svoje momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao