Obavijesti

Sport

Komentari 32

Hajdukov Španjolac: Navijao sam za vas na SP-u u Rusiji

Hajdukov Španjolac: Navijao  sam za vas na SP-u u Rusiji
1

Navijao sam za vas na Svjetskom prvenstvu, otkrio nam je španjolski stoper 'bilih' Borja Lopez i dodao kako promjene u klubu i momčadi ne mogu biti opravdanje za Hajdukovu lošu sezonu

VIDEO

Utakmicu Hrvatske i Španjolske s nestrpljenjem je pratio i Hajdukov Španjolac Borja López (24), koji je u Splitu od ljeta 2017.

- Navijao sam za vas na SP-u kad smo ispali od Rusije - otkrio nam je stoper “bilih”, koji ne može biti zadovoljan Hajdukovom sezonom, ali ni svojim igrama:

 - Složio bih se da sam prošle sezone igrao bolje nego ove, no ukupan dojam ne ovisi samo o meni, nego o igri cijele momčadi i rezultatima. Ne mogu ni zamisliti da je sezona ovako loše počela, ali po meni nije u pitanju jedan razlog, nego više njih, a svi su utjecali na našu lošu formu i rezultate. Osobno smatram da su najviše utjecaja imale brojne promjene u klubu i momčadi, to nam je narušilo samopouzdanje i utjecalo na nas. No to naravno nije opravdanje, na terenu smo morali pokazati više, morali smo pobijediti u nekim utakmicama koje smo nesretno izgubili...  Sada se moramo skupiti i pokazati da nismo tako slabi kako sugeriraju rezultati, jer u nogometu je sve u rezultatima.

Hajduk ima dobar raspored u naredna tri kola, igraju protiv fenjeraša, a za kraj ih čeka derbi s Dinamom i kup ogled u Osijeku. 
- Fokusirani smo samo na svaku sljedeću utakmicu, da osvojimo što više bodova prije zime, kako bi napravili preduvjete da na proljeće krenemo po mjesto u Europi – kaže Lopez, koji vjeruje da je unatoč velikom zaostatku to i te kako moguće.
- Imamo priliku osigurati Europu preko kupa i preko prvenstva. Prerano je za odustajanje, no ponavljam, moramo to pokazati na terenu, ne samo pričati da ćemo to i napraviti.

Sve skupa dodatno je otežano bez pomoći navijača. 
- Nedostaje nam taj impuls s tribina, nedostaje nam pomoć naših navijača. Osobno bih radije igrao na gostovanju pred punim tribinama protivničkih navijača, nego pred praznim tribinama na domaćem terenu.

Iako u Hajduku razmišljaju o prodaji igrača s najvećim ugovorima, među kojima je i on, Lopez kaže da o odlasku ne razmišlja. 
- Glupo je sada pričati o tome jer sezona još uvijek traje, a imam i ugovor. Došao sam ovdje znajući kakva je povijest kluba, želio bih osvojiti nešto i bolje da sam koncentriran na to i igru, nego na transfer. Nadam se da će se na proljeće popraviti situacija jer je to dobro i za klub, i za mene.

Mnogi sportaši na društvenim mrežama redovito objavljuju fotografije iz provoda, kod Borje dominiraju fotografije i snimke treninga. Čak i u zimskim i ljetnim stankama.  
- Nikad ne odmaram, odabrao sam ovaj poziv i pošteno se prema njemu odnosim. Želim još dugo uživati nogometu i zato radim da budem maksimalno spreman. Osjećam se dobro, još uvijek sam mlad i nastojim se usavršavati na svakom treningu.

Na ruku mu idu i Vulićevi treninzi koje svi hvale kao zanimljive i raznovrsne. 
- Trener Vulić dobro govori španjolski, od prvog dana imamo dobru komunikaciju, rekao mi je što očekuje i imam njegovu podršku. Njegovi treninzi su stvarno zanimljivi, dobro se radi, najčešće s loptom, ali i na taktici, postavljanju, tehnici, ispravljanju nedostataka...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...