Obavijesti

Sport

Komentari 57

Hajduk započeo pripreme, cilj je plasman u kvalifikacije za LP

Hajduk započeo pripreme, cilj je plasman u kvalifikacije za LP
2

Dva tjedna nakon posljednje prvenstvene utakmice igrači Hajduka opet su u pogonu. Nakon kratkog odmora, Siniša Oreščanin započeo je pripreme za novu sezonu

VIDEO

Okupili su se nogometaši Hajduka danas u 17 sati na Poljudu te krenuli s pripremama za novu sezonu. Uoči početka su se stožeru i igračima u svlačionici obratili dopredsjednik Uprave Lukša Jakobušić i sportski direktor Saša Bjelanović. Trener Siniša Oreščanin je prvog dana imao sljedeće igrače (priključeni i neki nogometaši Hajduka II):

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:18

Stipe Radić, Tomislav Duka, Goran Blažević, Oleksandr Svatok, Ante Palaversa, Josip Juranović, Dino Beširović, Ivan Delić, Anthony Kalik, Stanko Jurić, Emir Sahiti, Lummbardh Dellova, Borja Lopez, Josip Bašić, Božo Mikulić, Marin Ljubić, Mario Vušković, Francesco Tahiraj, Darko Nejašmić, Adam Gyurcso, Davor Matijaš, Tonio Teklić, Bassel Jradi i Dario Špikić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Momčadi će se idućih dana priključiti Stipe Vučur i Michele Šego te Jairo i Hamza Barry (od srijede 12. lipnja), dok su odsutni reprezentativci Mijo Caktaš, Domagoj Bradarić, Ardian Ismajli i Josip Posavec.

Pregovara se s pojačanjima

Pred novinare je izišao sportski direktor Saša Bjelanović kako bi prenio prve impresije i ono što se događalo i što će se događati tijekom prijelaznog roka.

- Prijelazni rok službeno nije ni počeo, zasad krećemo bez novih imena, ali se nadam da će ih u narednom razdoblju biti. Znamo na kojim pozicijama trebamo nove igrače i vodimo razgovore s njima, no zasada sve držimo u tajnosti - kazao je Bjelanović te dodao kako će o samim pripremama više govoriti trener Siniša Oreščanin.

Ono što se Hajduku nameće kao veliki problem je da sezonu počinje jako rano, dok ostali veliki klubovi od kojih bi Hajduk kupio potencijalne prinove i pojačanja još uvijek nisu složili momčadi. 

- Svjesni smo toga kako funkcionira tržište i moramo se prilagoditi. Trebamo imati dosta strpljenja, prijelazni rok će biti dug, tek počinje, no mi ćemo se u hodu prilagođavati i raditi svoj posao.

Dosta je nagađanja oko dolazaka i odlazaka. Spominju se i neka imena, prije svih Caktaš i Bradarić

- Naš cilj i želja je da svi nositelji igre ostanu, jasno je da ponude dolaze jer se radi o igračima koji su to zaslužili svojim igrama, ali o tome ćemo pričati ako dođe do neke konkretnije situacije. Što se tiče Bradarića, logično je da je naš mladi igrač privukao dosta pozornosti stranih klubova. Nama se ne žuri, ima ugovor na još dvije godine i cilj nam je da što duže ostane kod nas - kazao je Bjelanović i objasnio situaciju s Palaversom, kao i ciljeve u nadolazećoj sezoni.

- City ima mogućnost da ga povuče. Vidjet ćemo kakva će biti njihova odluka, najavili su se na razgovor koji će biti održan do odlaska momčadi na pripreme u Sloveniju i tek nakon toga ćemo vidjeti kakve su njihove želje, odnosno što smo uspjeli ispregovarati. Kad su u pitanju domaća natjecanja, cilj je izboriti mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a što se tiče Europe - težimo najvišim ciljevima. 

Opet problemi zbog Ultre

Bit će dosta problema i ove godine zbog Ultre koja će uvjetovati preseljenje Hajduka u Dugopolje, a pitanje je i u kakvo m stanju će biti travnjak.

- Nažalost, mi smo jako opterećeni time. Momčadi treba mir i koncentracija, a situacija nije idealna. Zatražit ćemo da i prov kolo prvenstva odigramo u gostima, a vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s pregovorima oko Ultre. 

Osvrnuo se Bjelanović i na imena koja se u zadnjih nekoliko dana povezuju s Hajdukom, konkretno Filipa Krovinovića.

- On je igrač Benfice i nepotrebno je da ja govorim o njegovim igračkim kvalitetama. Puno je nagađanja u prijelaznom roku, kad se nešto konkretnije bude znalo, mi ćemo vas izvijestiti - zaključio je direktor Hajduka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka