Obavijesti

Sport

Komentari 28

Hajduku stigao Rico! Maskota će 'debitirati' već protiv Rijeke

Hajduku stigao Rico! Maskota će 'debitirati' već protiv Rijeke
1

Rico će od sada prisustvovati svim događajima HNK Hajduk. Prvu priliku za druženje sa službenom maskotom imat će naši najmlađi navijači s ulaza U na nedjeljnom Jadranskom derbiju protiv Rijeke

VIDEO

Inspiracija za imenom bazirana je na dva temelja: povijesnom te ulozi iz  „Velog mista“ koja je ostala urezana u srcima Hajdukovog puka.

Ulaz U - kutak za mlade hajdukovce! 👦❤️💙🏳️🏳️🏳️ ➡️ Mjesto druženja naših najmlađih navijača uz brojne popratne aktivnosti, igre i proizvode namijenjene upravo njima. 🤡⚽🥅🎊🎈 ➡️ http://1911.hr/ulaz

Posted by HNK Hajduk Split on Friday, September 15, 2017

Povijesni temelj za lik Rica iz spomenute serije je Hajdukov igrač Nikola Gazdić kojeg su zbog ricaste kose zvali Janjčić.

Obzirom da u Dalmaciji osobe s karakterističnom ricastom kosom najčešće nose nadimak ''Rico'', i Gazdićev lik u ''Velom mistu'' dobio je upravo taj nadimak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO

Zbog karakterističnog dalmatinskog štiha, upravo je spomenuti nadimak korišten kao idejna podloga za ime službene maskote HNK Hajduk.

- Uglavnom su maskote velikih klubova imaginarni likovi, bilo životinje ili animirani likovi, mi smo se odlučili za stvarni lik iz povijesti kluba, za igrača koji je za Hajduk dao ono najvrjednije što je imao – svoj život – kazao je direktor Hajdukovog marketinga Aljoša Bašić i dodao:

- U to vrijeme igrači nisu nosili brojeve, zato smo odučili da maskota nosi dres s brojem 12, koji je posvećen svim našim navijačima. U sklopu akcije mi smo obnovili jugoistočni sektor Poljuda, koji je posebno obnovljen i dekoriran za naše najmlađe navijače, za djecu i obitelji, koje će uveseljavati naša nova maskota i brojni animatori. Ulaskom u klub, Rico je dobio broj 12! Uz naše navijače, on je velika podrška momčadi i dvanaesti igrač.

Rico će od sada prisustvovati svim događajima HNK Hajduk. Prvu priliku za druženje sa službenom maskotom imat će naši najmlađi navijači s ulaza U na nedjeljnom Jadranskom derbiju protiv Rijeke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu