Obavijesti

Sport

Komentari 46

Hajduku u Koprivnici prijeti najduži niz poraza u povijesti. Ivanković: Perišić ide s nama

Hajduku u Koprivnici prijeti najduži niz poraza u povijesti. Ivanković: Perišić ide s nama

Hajduk nikada u povijesti nije izgubio šest utakmica u nizu, a to mu prijeti u subotu kod uvijek neugodnog Slaven Belupa. ' Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine', rekao je trener Ivanković

VIDEO

Zaista je teško objasniti što se dogodilo Hajduku u posljednjih mjesec dana. Od borbe za naslov prvaka do pet poraza u nizu prvi put nakon 1980. godine. Urušilo se sve na Poljudu što su gradili prethodnih godina, a samopouzdanje igrača je na nuli. 

Pokretanje videa...

HNK Hajduk Split vs NK Osijek 1:2 01:54

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Vidjelo se to i u novom porazu od Osijeka (2-1) na praznom Poljudu u prošlom kolu, a iz ove provalije Splićani će pokušati izaći u subotu kada ih od 19.10 očekuje dvoboj kod Slaven Belupa.

-  Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine. Nadam se da će utakmici ići tijekom kako i planiramo i da ćemo se nametnuti - najavio je utakmicu trener Hajduka Jure Ivanković.

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Travnjak u Koprivnici jedan je od najgorih u prvenstvu. Mnogi igrači žale se na njega, događaju se i ozljede pa se mnogi s razlogom hoće li Ivan Perišić konkurirati za utakmicu.

- Dosta igrača se nakon utakmica žali na teren u Koprivnici. Vjerojatno je dotrajao. Lista ozlijeđenih igrača je poduža. Što se tiče Ivana Perišića, on ide na put pa ćemo vidjeti na licu mjesta - kazao je Ivanković.

Hajduk se oprostio od svih trofeja za ovu sezonu pa mu sada preostaje zadržati treće mjesto. Kako do kraja sezone?

- Ne bih se bavio kalkulacijama. U mislima nam je samo utakmica u Koprivnici, da pokažemo gard, karakter, odigramo pravu pragmatičnu utakmicu. Kada je Hajduk dobar, onda mu svaki teren odgovara. 

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Hoćete li pružiti priliku mladim igračima?

- Nije lako izaći iz krize. Prva utakmica je idealna prilika da se stabiliziramo i da sezonu završimo dostojanstveno. Šimun Hrgović neće biti s nama u Koprivnici, ozlijedio je zglob. Priključili smo Skoku i Petrašila, idu s nama na put. Vidjet ćemo hoće li biti prostora da dobiju šansu.

Koji cilj je stavljen pred vas do kraja sezone?

- Cilj je da se momčad stabilizira, rezultatski, ali isto tako i da se vidi na koje igrače se može računati za iduću sezonu. Ovaj prijelazni dio je nezgodan, na meni je da radim svoj posao i da određujem igrače koje će igrati, a to su oni za koje mislim da će Hajduku donijeti pobjedu.

Vaše mišljenje o Belupu?

- Dosta su čvrsti, pragmatični. Utakmice koje su gubili nisu gubili velikom razlikom. Protiv Rudeša su pobijedili, iako je moglo otići i u drugom smjeru. Svaka utakmica u Koprivnici kada gostuje Hajduk ili netko od klubova iz vrha je teška. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i da ćemo poentirati - kazao je Ivanković.

Nakon utakmice na sablazno praznom Poljudu, Hajduk će u Koprivnici konačno igrati uz podršku svojih navijača. Ivanković smatra da će to biti dodatan motiv igračima. Otkrio je kako se i dalje čuje s bivšim trenerom Mislavom Karoglanom, kao i da će Borna Buljan braniti od prve minute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu