Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hajduku zbog sramotne poruke Torcide zatvoren dio stadiona!

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zbog iste poruke, HNS je protiv Hajduka pokrenuo još jedan disciplinski postupak, a kaznu bi trebali objaviti u narednim danima. Hajduk će tako protiv Rudeša, 16. ožujka igrati pred praznim sjeverom na Poljudu...

Nije dugo trebalo HNS-u da reagira na sramotne poruke Hajdukovih navijača. Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Hajduk sa 50 tisuća kuna i sa zatvaranjem sjeverne tribine na Poljudu na jednu utakmicu zbog natpisa "Maksovi mesari" i bakljade na utakmici između Hajduka i Intera koja se igrala u nedjelju. Navijači su transparent držali na ogradi nekoliko minuta, pa su ga onda naglo maknuli

Maksovi mesari bili su ustaški zločinci u Drugom svjetskom ratu koji su ubijali u ime marionetske i zločinačke tvorevine NDH, a bili su pod zapovjedništvom zloglasnog Vjekoslava 'Maksa' Luburića, zapovjednika Jasenovca.

Zbog istog natpisa HNS je pokrenuo disciplinski postupak protiv Splićana i za utakmicu protiv Gorice, no kazna još nije obavljena. Tako će Hajduk iduću utakmicu na Poljudu, a to će biti 16. ožujka protiv Rudeša, igrati pred praznim sjeverom. 

- Zbog paljenja pirotehničkih naprava, neprimjerenog skandiranja i isticanja transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na gostujućoj tribini na utakmici Inter Zaprešić-Hajduk čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 kuna - stoji u priopćenju kojeg potpisuje Alan Klakočer.

Inter je zbog loše organizacije kažnjen sa 5 tisuća kuna, dok je Dinamo dobio globu od 15 tisuća kuna zbog bakljade njihovih navijača na utakmici protiv Lokomotive.

Još jedna je to kazna za Hajduk koji je redovita mušterija disciplinskog suca zbog neodgovornosti njihovih navijača. Najteže su ove sezone nastradali krajem rujna zbog utakmice između Hajduka i Dinama gdje je jedan vatrogasac ostao bez prsta zbog pirotehničkog sredstva koji je doletio na tartan stazu sa sjeverne tribine. Tada je HNS kaznio Bile sa četiri utakmice igranja pred praznim tribinama.
 

Komentari (61)
  • I to napravi 'odlikaš' sa 22 jebene godine. Ili mu to sve masno naplatit, skupa sa Hajdukovom kaznom i manjom zaradom zbog zatvorene tribine, a ako nema pare, što je gotovo sigurno, godinu dana zatvora. Bez uvjeta.garantiram vam da će drastično past broj 'frajera' . I ispendrečit dobro naravno.

    6. 3. 2019,   15:19
  • Torcida Hajduk UNISTAVA !

    6. 3. 2019,   16:13
  • glupani....financiraju organizaciju koju toliko mrze

    6. 3. 2019,   16:44