Obavijesti

Sport

Komentari 87

Hajrović i službeno u Dinamu: Nikad nisam osvojio prvenstvo

Hajrović i službeno u Dinamu: Nikad nisam osvojio prvenstvo
4

Dinamu donosim iskustvo i kvalitetu, stigao sam u dobrom fizičkom stanju, svjestan sam što se od mene očekuje i znam da ću ovdje biti pod pritiskom, rekao je Izet Hajrović, novi igrač Dinama

VIDEO

Dinamo je danas predstavio svoje najnovije pojačanje, modrim se navijačima predstavio Izet Hajrović. Bosanskohercegovački reprezentativac u Maksimir je stigao kao slobodan igrač, prije toga raskinuo je ugovornu obvezu s Werderom iz Bremena. Izet Hajrović zaoštrit će konkurenciju na krilnim pozicijama, a u Dinamu (dobio broj 8) vjeruju kako će njihovoj momčadi donijeti i kvalitetu više...

- Super, baš sam sretan što sam došao u ovako velik klub. Dinamo je veliko ime u Europi, jako sam sretan što se sve tako završilo. Potpisali smo ugovor, sada jedva čekam da krenem trenirati s prvom momčadi. Mislim da sam u dobrom stanju, u Bundesligi smo počeli trenirati 2. siječnja, a imali smo tek 9-10 dana odmora. U dobrom sam stanju, u petak ću razgovarati s trenerom pa vidjeti kako ću se uključiti u trening - rekao je Izet Hajrović (potpisao na 2+2 godine) pa nastavio:

- Imam određeno iskustvo i kvalitetu, svi zajedno želimo dvostruku krunu pa i plasirati se u Ligu prvaka. Mogu igrati sve ofenzivne uloge, ali na kraju će o mojoj ulozi odlučivati trener. Nikada u karijeri nisam osvojio prvenstvo, ali jesam kupove u Švicarskoj (Grasshopper) i Turskoj (Galatasaray). Nisam imao posebih želja oko broja, ali odlučili smo se za 'osmicu'. Svjestan sam kako ću ovdje biti pod pritiskom, Dinamo je velik klub, no to mi neće biti problem.

Tri modna mačka stigla u HNL: Hajrović, Steliano i Božinov...
Tri modna mačka stigla u HNL: Hajrović, Steliano i Božinov...

Jeste li sada prvi put odjenuli dres Dinama?

- Ne, to sam prvi put napravio prije 10-ak minuta, haha.

Koliko će vam prilagodbu na novu sredinu olakšati znanje jezika?

- Neće tu biti problema, poznajem jezik i kulturu, pa ja sam iz BiH. Dobro, ne poznajem grad, nisam niti puno puta bio u Zagrebu, ali to neće biti problem. U mojoj se obitelji oduvijek pričao naš jezik, naravno u školi sam koristio njemački. Od Dinamovih igrača osobno poznajem Gavranovića i Hodžića, vjerujem da će mi i to olakšati prilagodbu na Dinamo.

'Hajrović ima strašnu ljevicu, njegov je udarac teško braniti'
'Hajrović ima strašnu ljevicu, njegov je udarac teško braniti'

Je li ovo ipak u odnosu na vašu karijeru korak unatrag?

- Ne, napravio sam dobar potez, ovo je za mene korak unaprijed. Puno sam toga prošao, skupio neko iskustvo i nešto i naučio igrajući za Galatasaray i Werder. Vjerujem da ću ovdje biti pravi i svima dokazati kako je Dinamo napravio dobar potez mojim dovođenjem - završio je Hajrović.

Novog igrača kratko je predstavio i Marijan Vlak, sportski direktor "modrih".

- Smatram da smo angažiranjem Hajrovića dobili kvalitetu više, apsolutno pojačali konkurenciju, ali i jednog igrača s internacionalnim iskustvom koji će biti naš važan igrač. Sličnog je nogometnog puta kao Gavranović, rođen je u Švicarskoj, igrao u Grasshopperu, Galatasarayu, Werderu i Eibaru. Kada vidite igrača s takvim stažem, ima iskustvo, još je reprezentativac BiH. Mislim da smo napravili dobar posao, dobili smo kvalitetnog i karakternog igrača - rekao je Vlak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani