Obavijesti

Sport

Komentari 29

Halilović: Ovo je poseban derbi! Pa u Dinamu sam počeo igrati

Halilović: Ovo je poseban derbi! Pa u Dinamu sam počeo igrati
1

Znate kako se kaže, ‘Najbolja prilika za isprati gorak ukus lošeg rezultata je prva sljedeća tekma’ tako da je nedjeljna utakmice posebna, kaže veznjak Rijeke Tibor Halilović

VIDEO

Kalkulacije nikada nisu dobre, za momčad je uvijek najpametnije gledati od utakmice do utakmice, a nama je prve sljedeća istinski derbi i to - posebni derbi.

Jer ovo je prvi put ove sezone da u prvenstvu igramo protiv njih zbog odgode one prve tekme. Igrali smo u Superkupu, ali ovo je naša najvažnija utakmica nakon onog finala Kupa u Puli kad smo pobijedili Dinamo i osvojili trofej.

Dinamo nam dolazi nakon njihove teške europske utakmice, a nama nakon onog gorkog poraza u Osijeku. Znate kako se kaže, ‘Najbolja prilika za isprati gorak ukus lošeg rezultata je prva sljedeća tekma’ tako da je nedjeljna utakmice posebna i zato što je derbi i zato što i mi i oni želimo što prije zaboraviti razočaranja iz prethodne tekme. Nas je jako razočarao poraz od Osijeka, a dinamovce sigurno remi u završnici utakmice u Ligi prvaka. Meni je derbi s Dinamom poseban jer radi se o klubu iz mog grada, klubu u kojem sam počeo igrati, na čiji sam stadion išao kao navijač. Nema bolje šanse nego se na pravi put vratiti protiv momčadi koja nam pokazuje da i hrvatski klubovi mogu ozbiljno igrati u Europi, a njima će tih šokantnih 3-3 sa Šahtarom sigurni biti dodatni motiv.

Dinamu su utakmice s Rijekom i Hajdukom ipak drukčije od svih ostalih koje igraju u HNL-u tako da ne sumnjam kako će na Rujevicu doći i istrčati u najjačem mogućem sastavu. Vjerujem da ćemo mi pokazati igru na kojoj radimo već mjesec dana. Treba vremena za uigravanje s novim trenerom, a mi želimo imati prepoznatljivu igru, igru u kojoj se druge ekipe moraju nama prilagođavati. Neće manjkati zalaganja, htijenja i borbenosti. Navijači će vidjeti utakmicu punu dinamike, ritma i intenziteta, a ja sam uvjeren da Rijeka uz malo sreće može do tri boda! Jer... Pokazali smo da možemo. Prvo poluvrijeme u Osijeku dokaz je i nama i drugima kako Rijeka može igrati i na tome trebamo dalje graditi naše ambicije. A Osijek je izravni konkurent, također ozbiljna momčad. Mi smo kod njih pokazali kako imamo što treba da bismo dominirali protiv najjačih. Naravno, ne smijemo si dozvoliti ono što se dogodilo u drugom poluvremenu prošlog kola, ali vidjelo se: kad se postavimo i igramo tako da se prvenstveno ‘nas pita’ da onda možemo jako puno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istina, Dinamo je posebna priča u hrvatskom nogometu, ali.. Mi smo Rijeka! I mi smo u vrhu hrvatskog nogometa već godinama, igra se na našem stadionu i možemo pobijediti. I vremenska prognoza je dobra, bit će i sunca tako da... U nedjelju svi na stadion, navijajte za nas i vidjet ćete Rijeku koja protiv jakog europskog Dinama - ide na pobjedu.

Vjerujem da će utakmica biti odlična da će gledatelji koji danas dođu na naš stadion vidjeti dobar nogomet. Vrijedan jednog od derbija hrvatskog nogometa. Vidimo se na Rujevici!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi