Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hamilton i Button pozirali pred McLarenovim bolidom

None Foto: REUTERS

Momčad McLaren Mercedesa, u kojoj ove sezone voze Hamilton i Button, predstavila je svoj novi MP4-25 bolid za sezonu Svjetskog prvenstva F1

Glavni akteri prezentacije novog bolida Formule 1 momčadi McLarena Mercedesa u Newburyju bili su, naravno, vozači, aktualni svjetski prvak Jenson Button i svjetski prvak iz 2008. godine Lewis Hamilton.
- Moramo zaboraviti na prošlu sezonu i okrenuti se budućnosti. A ovo je budućnost – rekao je Button ne predstavljanju, otkrivši pritom svoj novi bolid na čijem nosu stoji broj 1.
- Nevjerojatno sam ponosan što stojim ovdje danas znajući da ću imati broj 1 na svojem bolidu cijele sezone. To je velika odgovornost, ali i velika čast – dodao je aktualni svjetski prvak.
S druge strane Hamilton kaže kako vjeruje da će mu novi bolid biti puno bolji od prethodnog i da će mu pružiti realnu priliku u borbi za naslov.
- Siguran sam da će biti puno bolji od prošloga i da nas očekuje zanimljiva sezona – poručio je Hamilton. Kratku uvertiru u nadolazeću sezonu dao je momčadski šef McLarena Martin Whitmarsh:
- Oba su vozača pobjednici i očito je kako želimo pobjeđivati i osvojiti naslov ove sezone. Očekuje nas uzbudljiva sezona unutar naše momčadi.
McLaren je prva momčad koja će imati dva svjetska prvaka iz dvije uzastopne godine u svojim redovima nakon što su također za njihovu momčad 1989. godine tandem činili Ayrton Senna i Alain Prost.

Komentari (5)
  • Veliki sam fan McLarena, ali sam se iskreno nasmijao kada sam vidio novi MP4-25. Jednostavno sa tim auspuhom sa strane mi liči na neki američki muscle car...ali mene zanima jedno, na startu je rezervoar pun-cca 160kg+kers cca 80 kg= 240 kg na klasičnu masu bolid+vozač i onda dolazi prvi zavoj a prednji točkovi koji tu igraju ulogu su manji i gume imaju manje gripa (manja površina koja dodiruje tlo)...nešto mi se uglavi vrti spa 1998...a tek kad kišica padne, eh

    29. 1. 2010,   14:40
  • hvala bogu dragom pa su onog kovalainena odjebali. srebrne stijele ove godine rokaju nezaustavljivo

    29. 1. 2010,   15:23
  • imat će lijep pogled na schumija ispred sebe!!!!!!

    29. 1. 2010,   16:03