Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hej, što to snimaš? Atletičarke se pobunile, ali on nije slušao...

None Foto: Reuters/PIXSELL 4

Nakon što su se atletičarke žalile na nove kamere na startu koje snimaju i njihove intimne dijelove tijela, IAAF je cenzurirao te snimke. I onda dođe majstor, legne uz stazu i - snima

Nije prošlo ni tjedan dana otkako su se atletičarke na Svjetskom prvenstvu u Dohi pobunile da nove kamere na startu osim njihovih lica snimaju i dosta toga što ne bi trebale.

Ako baš hoćete, ne sviđa im se što u kadru često budu i njihovi intimni dijelovi tijela.

IAAF UKINUO NOVE KAMERE Atletičarke se pobunile: Ne snimajte naše intimne dijelove

Kamere su postavljenje tako da snimaju iz ptičje perspektive, a uperene su u gornji dio tijela. Najglasnija u pobuni bila je njemačka sprinterica Gina Luckenkemper koja je rekla da u postavljanje kamera sigurno nije bila uključena niti jedna žena.

World Athletics Championships - Doha 2019 KAKVA NOĆ! U Dohi srušena čak tri rekorda svjetskih atletskih prvenstava

Njemački savez kontaktirao je IAAF i problem je riješen. Cenzurirali su taj dio u ženskim disciplinama.  No čovjek s naslovne fotografije, jedan od licenciranih fotoreportera u Dohi, propustio je taj dio o ne snimanju intimnih dijelova atletičarki.

Foto: Reuters/PIXSELL

Foto: Reuters/PIXSELL

Zavalio se čovjek uz stazu i - snimao. Bilo je to na utrci 5000 metara na kojoj je slavila Kenijka Hellen Obiri koja s vremenom 14:26.72, srebro je osvojila njezina sunarodnjakinja Margaret Chelimo Kipkemboi (14:27.49).

Broncu je osvojila Njemica Konstanze Klosterhalfen (14:28.43).

Komentari (50)
  • Svaka od njih nastoji da sto vise pokaze intimnosti, pa su tako i dresovi, odnosno te krpice kreirane, da se se intima sto vise istakne. Jos malo pa ce poceti trcati gole, a fotoreporteri ih nece smjeti fotografirati. Cudan je taj zenski svijet. Ako ih ne gledas nije im pravo, ako ih gledas onda su ugrozene i ne rijetko silovane. Cast izuzecima.

    6. 10. 2019,   10:08
  • Neka trče u burkama

    6. 10. 2019,   09:50
  • Valjda su kamere snimale iz žablje a ne iz ptičje perspektive!?

    6. 10. 2019,   09:58