Obavijesti

Sport

Komentari 1

Henin se vratila pobjedom na Tour nakon 19 mjeseci

Henin se vratila pobjedom na Tour nakon 19 mjeseci
1

Belgijanka Justine Henin na najbolji se mogući način vratila na Tour. Na prvom turniru nakon 'mirovine' pobijedila je drugu nositeljicu Petrovu...

VIDEO

Justine Henin povratničku je turneju otvorila pobjedom nad drugom nositeljicom WTA turnira u australskom Brisbaneu, Nadježdom Petrovom, vrlo  glatko, 2-0 u setovima.
- Osjećam se danas bolje nego prije godinu i pol dana, kada sam se povukla – izjavila je novinarima u Brisbaneu belgijska tenisačica.
Bila je borbena kao i u najboljim danima, strastveno je slavila svaki dobiveni poen, koje je ipak dobivala nešto teže nego inače.
- Bilo je emotivno. Velik je to korak za mene obzirom na prvi meč nakon toliko vremena. Čekala sam ovaj trenutak toliko dugo. Napokon, izašla sam na teren, vidjela svu tu publiku. Doista sam bila dirnuta. Sve mi se na početku činilo veliko: stadion, ljudi... Izgubila sam taj doživljaj. Sve je ipak prošlo dobro - nastavila je Henin koja je na terenu provela 97 minuta.
No, dokazala je tako da se i nakon duge pauze od profesionalnog tenisa može ravnopravno nositi s djevojkama iz Topa 20.
- Moram, naravno, nastaviti raditi na fizičkoj spremi, ali za prvi meč, protiv nimalo jednostavne protivnice, bilo je sasvim zadovoljavajuće. U mentalnom sam smislu, odigrala svoje najbolje poene u izjednačenim trenucima meča, na kraju obaju setova. Uživala sam, zbog toga ću ovaj dan zauvijek pamtiti.
Petrova je primijetila da je Henin na slabijim fizičkim temeljima nego prije povlaćenja, ali Belgijka smatra da opet može dostići staru formu.
- Radila sam vrlo žestoko trudeći se promijeniti ponešto u vlastitoj igri. Fizički, želim li ostati konkurentna na Touru nekoliko sljedećih godina, nemam izbor negoli postati agresivnija. Teško mi je u ovom trenutku uspoređivati moj trenutačni nivo forme s nekadašnjim. Ne smijem brzati. Moram si dati vremena – rekla je na kraju osvajačica sedam Grand Slam turnira.
U drugom kolu igra protiv kvalifikantice, a prije nastupa na Australian Openu čeka je turnir u Sydneyju, također s pozivnicom organizatora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram