Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Henin uzela samo 4 gema, Janković izbacila Serenu

None Foto: AFP 4

Marija Šarapova je u velikom stilu iz turnira izbacila prvu svjetsku igračicu Justine Henin, a Janković je kući poslala braniteljicu naslova

Kakav pomor favorita u Melbourne Parku! Justine Henin je u jednom meču ulovila samo četiri gema! A to se već jako, jako drugo nije dogodilo... Marija Šarapova pobijedila ju je 6-4, 6-0!
- Odigrala sam vjerojatno najbolji meč u životu - rekla je lijepa Ruskinja nakon što je 'ispeglala' prvu igračicu svijeta.
Dugo Henin nije ovako nemoćno izgledala, Šarapova je mogla što je htjela. Pogođala je nemoguće i Belgijka je iz gema u gem izgledala sve nemoćnije. Šarapova ide dalje, a u polufinalu će igrati protiv Jelene Janković.
Srpska tenisačica je zaustavila Serenu Williams na putu prema obrani naslova osvojenoga lani. No u četvrtfinalu je očajno servirala i Jelena Janković je to znala iskoristiti. Dobila je 6-3, 6-4 uz čak sedam breakova. Što i nije previše kada znamo da je imala 15 šansi koje joj je mlađa sestra Williams ponudila.
- Odigrale smo nevjerojatan meč, još uvijek se tresem. Stigla sam u Melbourne bez velikih očekivanja, a sada sam u polufinalu - rekla je nakon meča Janković.

ČETVRTFINALE
Šarapova - Henin 6-4, 6-0
Janković - S. Williams 6-3, 6-4

Komentari (9)
  • marija je najbolja

    22. 1. 2008,   13:21
  • finale šarapova-ivanović....bravo za jankovićku....al gubi od marije.

    22. 1. 2008,   13:25
  • Svaka čast!

    22. 1. 2008,   11:16