Obavijesti

Sport

Komentari 6

Heroina Simone: Meni su 22, a moje tijelo ima 30-40 godina...

Heroina Simone: Meni su 22, a moje tijelo ima 30-40 godina...
5

Živim s bolovima od buđenja do sna, lijekovi ne dolaze u obzir da ne padnem na doping-kontroli, priča Simone Biles, najbolja gimnastičarka u povijesti, žrtva liječnikovog seksualnog zlostavljanja i majčinih ovisnosti

VIDEO

Seksualno ju je zlostavljao Larry Nassar, liječnik američke gimnastičke reprezentacije. Kad je imala šest godina posvojili su ju i odgojili djed i baka jer mama joj je toliko ogrezla u alkohol i drogu da se ni sama za sebe nije mogla brinuti.

Simone Biles proživjela je horor od djetinjstva i unatoč svemu izninkla kao - najbolja gimnastičarka svih vremena. Ova 22-godišnja Amerikanka zapravo je - sportsko čudo!

Gymnastics World Cup Stuttgart

Sa 4 olimpijska i 14 svjetskih zlata Simone je u rangu najvećih sportaša 21. stoljeća, ona je razina Messija, Federera, Phelpsa... Simone Biles je heroina, ne samo sportska, a ovo su njene izjave uoči londonskog spektakla 'Super-zvijezde gimnastike' u O2 areni...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Godinama slušam da sam pojam gracioznosti, a od trena u kojem ujutro otvorim oči pa dok ne zaspim živim s bolovima. Ne mogu u miru ležati bez da me nešto boli.

- Meni su 22 godine, ali moje tijelo ima između 30 i 40 godina. S prijateljima se stalno šalim da ću do tridesete vjerojatno biti u invalidskim kolicima.

- Čudno? Nije. Jednostavno sam navikla živjeti s tim. Jedino što bi meni bilo čudno je ako bi me odjednom prestalo boljeti. Ne sjećam se kako je to.

Trgala je gležanj nekoliko puta, palac zdrobljen u pet dijelova

- Ozljede? Gležanj potrgan dva-tri puta, polomljena rebra, nožni palac zdrobljen u pet dijelova na zadnoj Olimpijadi, a do toga nisam bila ni svjesna. O svim ozljedama ramena neću ni pričati.

- To je tako... Ako cijeli život skačete najviše što možete gravitacija vam se u jednom trenutku nasmije i kaže 'Neće ići'. Pa kosti, zglobovi i mišići počnu pucati.

GES / Gymnastics / Gymnastics World Championship Doha, 02.11.2018

- Ne želim ispasti nezahvalna, ali lijepo mi je u Londonu, tek me tu i tamo netko prepozna. Doma, u Americi, ne mogu nigdje bez da me prepoznaju, a nije mi baš ugodan taj osjećaj da sam stalno na pijedestalu.

- Mlada sam, a zapravo sam veteranka s obzirom na to koliko sam u ovome sportu. Ljudi očekuju da mi je dovoljno da se pojavim i pobijedila sam. A nije tako. Uopće nije tako. Svaku pobjedu svatko mora zaraditi.

- Pila sam anksiolitike kada sam priču o seksualnom zlostavljanju podijelila s javnošću pa to opet proživljava pred svima. Nije mi se osjetilo na rezultatima? Trudila sam se da tako bude.

Zbog bubrežnog kamenca puzala po podu u bolovima

- Najteži bolovi? Prošle godine me mučio bubrežni kamenac, u Dohi. Doslovno sam puzala po podu jer nisam mogla hodati od bolova...

- Osvojila sam zlato drugi dan, a bijesni izraz lica koji su svi primijetili imala sam jer vježbu nisam izvela onako kako sam htjela. Lijekovi protiv bolova? Ma ni slučajno. Pa da padnem na doping-kontroli!

FILE PHOTO: Simone Biles warms up at the U.S. Gymnastics Championships in Boston

Heroina i jedna od najvećih sportašica svih vremena

  • Simone Arianne Biles... Visoka 142 centimetra, a bez problema skoči do košarkaškog obruča. Sa svime što bi ju, fizički i emotivno moglo povući prema dnu.
  • Simone Arianne Biles... Pobijedila je i traume seksualnog zlostavljanja i traume majčine ovisnosti i ama baš sve protivnice na koje je naletila, a kad tako zaželi pobjeđuje i fizičku bol.
  • Simone Arianne Biles... Sa ta svoja 142 centimetra: najveća gimnastičarka svih vremena i jedna od najvećih sportašica svih vremena. Bez senzacionalizma, bez patetike i bez pretjerivanja - heroina.
Gymnastics World Cup Stuttgart
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram