Obavijesti

Sport

Komentari 30

Hrvati rasturaju! Babo najbolji, Hezonja zabio 15 za 19 minuta

Hrvati rasturaju! Babo najbolji, Hezonja zabio 15 za 19 minuta
3

Odlični Mario Hezonja zabio je 15 koševa na domaćem parketu protiv Hawksa u prvoj pobjedi New York Knicksa u novoj sezoni, dok je Bogdanović zabio 19 koševa za Indianu protiv Memphis Grizzliesa

VIDEO

Mario Hezonja briljirao je na otvaranju sezone u dresu svoje nove momčadi, New York Knicksa. Mladi Dubrovčanin je odlično iskoristio vrijeme provedeno u igri i za 19 minuta zabio 15 koševa u 126-107 pobjedi protiv Atlanta Hawksa  na parketu Madison Square Gardena.

Hezonja je većinu koševa postigao u posljednjoj četvrtini te je iz igre šutirao 6/14, za tricu 3/7, a promašio je jedno slobodno bacanje. Imao je 3 skoka, 3 ukradene lopte i prekrasnu asistenciju.

Najbolji u redovima Knicksa bio je Hardaway s 31 košem, 6 skokova i 5 asistencija, dok se u redovima Hawksa istaknuo Prince s 21 košem i po šest skokova i asistencija.

- Kakva publika, hvala vam navijači Knicksa. Sjajna večer - napisao je Hezonja na svom Twitteru zahvalu navijačima New Yorka.

Odličnu utakmicu odigrao je i Bojan Bogdanović u pobjedi Indiane protiv Memphisa 111-83. Bogdanović je u 27 minuta zabio 19 koševa i imao 6 skokova, a šut za tricu bio mu je stopostotan 3/3. "Babo" je uz Sabonisa, koji je upisao double-double (14 koševa, 15 skokova, 2 asistencije), bio najbolji u dresu Pacersa.

- Pokušao sam krenuti u utakmicu s laganim koševima i polaganjima, nisam želio pucati trice odmah na početku. Najvažnija je bila naša dominacija u skoku, posebno Sabonisa i Turner. Puno nam je značilo što smo ograničili njihov šut iz igre na ispod 30% - rekao je Bogdanović nakon pobjede.

Igrao je noćas i Ante Žižić čiji je Cleveland u eru bez LeBrona Jamesa startao porazom od Toronta 116-104. Žižić je proveo na terenu 14 minuta te zabio pet koševa, imao tri skoka i dvije asistencije.

Svoje prve koševe u novoj ligi postigao je i Slovenac Luka Dončić. U porazu Dallasa kod Phoenixa 121-100, Dončić je za Maverickse zabio 10 koševa, imao 8 skokova i 3 asistencije. Glavna zvijezda večeri bio je Devin Booker koji je za 33 minute postigao 35 koševa, 4 skoka i 7 asistencija. Phoenixova "dvojka" raspištoljila se u posljednjoj četvrtini s postignutih 19 od 35 koševa.

U Charlotteu su igrali Bucksi i Hornetsi, a pobjedu je odnijela ekipa Milwaukeeja sa tijesnih 113-112. Imaju za čime žaliti u Charlotteu jer je Nicolas Batum "bacio ciglu" sekundu prije kraja susreta i promašio otvorenu tricu za pobjedu.

Kemba Walker odigrao je odličnu utakmicu u dresu Hornetsa i u 38 minuta na parketu zabio 41 koš, uz 4 skoka i 2 asistencije, dok je "The Greek Freak" Giannis Antetokounmpo u dresu Bucksa bio na pragu triple-doublea zabio 25 koševa uz 18 skokova i osam asistencija.

Slična situacija dogodila se i u Detroitu gdje su Pistonsi pobijedili Netse 103-100. Gosti iz Brooklyna imali su priliku izjednačiti u posljednjem napadu, ali iz loše izrađene akcije šut za tri promašio je Graham. Goste su do pobjede predvodili Drummond s 24 koša, masivnih 20 skokova i 2 asistencije i Griffin s 26 koševa, 8 skokova i 2 asistencije, a u redovima domaćina najbolji je bio Caris LaVert sa 27 koševa, i po 4 skoka i asistencije.

Orlando je na domaćem terenu pobijedio Miami rezultatom 104-101. Magic je do pobjede vodio Aaron Gordon sa 26 koševa, 16 skokova i 2 asistencije, dok je u redovima Miamija najbolji bio Slovenac Goran Dragić s postignutih 26 koševa, 4 skoka i 4 asistencije.

New Orleans Pelicansi iznenadili su u gostima favorizirani Houston i pobijedili 131-112. Pelikani su do pobjede došli na krilima dva double-doublea - Davisa koji je zabio 32 koša, upisao 16 skokova i osam asistencija i Nikole Mirotića sa 30 koševa, 10 skokova i 3 asistencije, dok su u redovima Rocketsa bajbolji bili James Harden sa 18 koševa, 9 skokova i 10 asistencija i Eric Gordon s 21 košem, 3 skoka i asistencijom.  

San Antonio je na domaćem terenu pobijedio Minnesotu rezultatom 112-108. Odličan debi u redovima Spursa imao je DeMar DeRozan sa 28 koševa, 4 skoka i 4 asistencije, a LaMarcus Aldridge je upisao 21 koš, 19 skokova i dvije asistencije za 41 minutu. Timberwolvesima za pobjedu nije bilo dovoljno 27 koševa Jeffa Teaguea i 23 koša Jimmyja Butlera.

Utah je potvrdio ulogu favorita u gostima kod Sacramenta i slavio rezultatom 123-117. Najbolji su u redovima Jazza bili Mitchell s 24 koša, 3 skoka i 2 asistencije i Ingles s 22 koša, jednim skokom i 4 asistencije. Važna je bila i dobra utakmica Rudyja Goberta s 19 koševa i 15 skokova, a u redovima domaćina Cauley-Stein je zabio 23 koša, 7 skokova i 4 asistencije.

U posljednjem susretu su Nuggetsi bili bolji od Clippersa rezultatom 107-98. Zanimljiv je bio srpski susret pod košem između Jokića i Marjanovića, a u kojem je pobjedu odnio Nikola Jokić. Centar Denvera zabio je 21 koš, upisao 8 skokova i 5 asistencija, dok je "Bobi" u dresu Clippersa zabio 18 koševa i 8 skokova. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu