Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hirscher po petu krunu: Ovo je top 5 favorita za muški slalom

Hirscher po petu krunu: Ovo je top 5 favorita za muški slalom
1

Nakon ženske slalomske utrke pred nama je muška utrka. Najbolji slalomaši svijeta spuštat će se niz Crveni spust, a najveći favorit je sjajni Marcel Hirscher. Prva vožnja počinje u 12:15, a druga u 15:30

VIDEO

Nakon još jedne u nizu uvjerljivih predstava Mikaele Shiffrin, niz Crveni spust na Sljemenu spustit će se najbolji slalomaši svijeta.  

U muškoj konkurenciji vrh poretka je dosta gušći i konkurencija za pobjedu veća nego u ženskim slalomima. Bilo tko od pet najboljih u poretku može odnijeti pobjedu, ali titulu favorita nosi Austrijanac Marcel Hirscher.

Norvežanin Henrik Kristoffersen otvorit će 10. izdanje muškog slaloma Svjetskog kupa koji će se u nedjelju održati na sljemenskom Crvenom spustu, dok će od šestorice hrvatskih skijaša prvi nastupiti Matej Vidović s brojem 29.

- Iz utrke u utrku sve sam bolji, nadam se kako će tako biti i u Zagrebu. Ne razmišljam previše o uvjetima na stazi - poručio je Kristoffersen.

Drugi će se niz sljemensku stazu spustiti Švicarac Ramon Zenhäusern, a kao treći Šveđanin Andre MyhrerRekorder sa četiri sljemenske pobjede i najbolji skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher izvukao je broj četiri.

- Uvijek je lijepo biti u Zagrebu, za ovaj grad me vežu lijepa sjećanja - kazao je Hirscher i potom pokušao otkriti formulu svoje dominacije u Svjetskom kupu.

- Teško je govoriti o sebi. Možda je tajna u malo sreće, malo talenta i mnogo rada - kazao je Austrijanac sa smiješkom.

Hrvatska ima šest uzdanica; Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega, Filip Zubčić, Samuel Kolega te Leon Nikić. Uz njih će po sljemenskom Crvenom spustu skijati i legendarni Ivica Kostelić u ulozi predvozača s kamerom uoči obje utrke.

Prvi će startati Vidović s brojem 29. Rodeš ima startni broj 37, Elias Kolega će startati kao 45., Zubčić je izvukao broj 57, a zatim slijede Samuel Kolega i Nikić s brojevima 63 i 64. Ukupno će startati 66 skijaša.

Hirscher je rekorder sa četiri sljemenske pobjede, dok su Talijani Manfred Mölgg i Giuliano Razzoli, Šveđanin Andre Myhrer, Austrijanac Mario Matt, te Francuz Jean-Baptiste Grange slavili po jednom.

Prva vožnja muškog slaloma počinje u 12.15 sati, a najboljih 30 plasirat će se u drugu vožnju koja je na programu od 15.30 sati.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 656 bodova ispred Austrijanca Maxa Franza sa 408 i Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sa 392 boda.

U poretku slalomaša Hirscher je prvi sa 236 bodova, drugi je Austrijanac Schwarz s bodom manje, a treće mjesto drži Švicarac Daniel Yule sa 217 bodova.

STARTNA LISTA
1. Henrik Kristoffersen (Nor)
2. Ramon Zenhäusern (Švi)
3. Andre Myhrer (Šve)
4. Marcel Hirscher (Aut)
5. Marco Schwarz (Aut)
6. Daniel Yule (Švi)
7. Michael Matt (Aut)
8. Alexis Pinturault (Fra)
9. Victor Muffat-Jeandet (Fra)
10. Sebastian Foss-Solevaag (Nor)
11. Felix Neureuther (Njem)
12. Manfred Moelgg (Ita)
13. Loic Meillard (Švi)
14. Manuel Feller (Aut)
15. Dave Ryding (VB)
29. MATEJ VIDOVIĆ (HRV)
37. ISTOK RODEŠ (HRV)
45. ELIAS KOLEGA (HRV)
57. FILIP ZUBČIĆ (HRV)
63. SAMUEL KOLEGA (HRV)
64. LEON NIKIĆ (HRV)

Top 5 favorita

Marcel Hirscher - Četverostrukog kralja Sljemena ne treba posebno predstavljati. I oni koji ne prate skijaške utrke morali su čuti za Austrijanca koji zadnjih nekoliko sezona vlada svjetskim kupom. 

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Ove sezone nije uvjerljiv i nesalomljiv kao u nekoliko prethodnih, ali i dalje nosi crveni dres na utrkama slaloma i odlično poznaje crveni spust.

Marco Schwarz - Ovaj 23- godišnjak okitio se prvom pobjedom u karijeri na novogodišnjem paralelnom slalomu u Oslu gdje je slavio ispred Britanca Davea Rydinga.

Alpine Skiing - FIS World Cup - Men

Schwarz rijetko poveže dvije kvalitetne vožnje što ga je u nekoliko navrata koštalo pobjede. Na Sljemenu se dosad nije proslavljao, ali možda sutra promijeni situaciju ponesen formom koju donosi iz Osla. 

Daniel Yule - Švicarskoj naciji donio je najljepši poklon uoči Božića u Madonni di Campiglio. 

Alpine Skiing World Cup - Men

Daniel Yule iskoristio je pregršt grešaka onih najboljih i u šokantnoj završnici pobijedio u slalomu te donio Švicarskoj prvo slavlje u ovoj disciplini još od Marca Ginija u Reiteralmu 2007. godine. 

Godinama je u samom vrhu, a ove sezone pokazuje da je spreman boriti se za pobjede. 

Michael Matt - Mlađi brat austrijske legende Marija trudi se zadržati prezime Matt u vrhu svjetskog slaloma. Prošle sezone na Sljemenu je vodio ispred Hirschera nakon prve vožnje, no ipak nije bio dovoljno brz u drugoj da potvrdi pobjedu. Staza mu očito odgovara i možemo očekivati konkurentnog Michaela.

Alpine Skiing World Cup - Men

Henrik Kristoffersen - U sezoni 2018./ 2019. mladi Norvežanin još uvijek čeka svoju prvu pobjedu. 

Alpine Skiing World Cup - Men

Prethodnih sezona dolazio je u “paketu” 1-2 s Marcelom Hirscherom, doduše češće kao drugi, ali opet puno bliže Austrijancu nego sada. 

Kristoffersen žudi za dobrim rezultatom na Sljemenu jer osim loše forme u slalomu pate i njegovi rezultati u veleslalomu što sigurno ne doprinosi njegovom samopouzdanju. 

Kladionice vjeruju Hirscheru

Prvi favorit prema kladionicama je sjajni Austrijanac Marcel Hirscher s koeficijentom 1,65 za pobjedu, a najbliži mu je Norvežanin Henrik Kristoffersen s koeficijentom 8,00. Treći favorit je Daniel Yule s koeficijentom 12, a svi ostali su daleko iza ove velike trojke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba