Obavijesti

Sport

Komentari 77

Kristoffersen slavio u Leviju, Ivica Kostelić tek na 40. mjestu

Kristoffersen slavio u Leviju, Ivica Kostelić tek na 40. mjestu
1

Nakon prve vožnje prvog slaloma sezone u Leviju Ivica Kostelić nalazi se na 40. mjestu s 2,31 sekunde zaostatka za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom

VIDEO

Ivica Kostelić nije briljirao u prvoj slalomskoj utrci u novoj sezoni, ujedno i prvoj otkako je postao tata. U maglovitim uvjetima utrke u Leviju "profesor" je sa startnim brojem 12 djelovao sporo i neuvjerljivo, slično kao i u cijeloj prošloj sezoni, te nije izborio drugu vožnju.

Zaostatak najboljeg hrvatskog skijaša rastao je od 27 stotinki u gornjem dijelu do čak 2,31 sekunde u cilju. Kako se situacija nakon njegove vožnje rasplitala, isprva se činilo da će Ivica biti siguran u drugoj vožnji, no dobra vremena skijaša s visokim startnim brojevima potisnula su Kostelića iza prvih 30. Završio je na 40. mjestu.

- Teško mi je. Ne sjećam se kad se zadnji put nisam plasirao u drugu vožnju, ali nema predaje. Idemo dalje - kratko je prokomentirao nastup Ivica.

Od 2008. u Leviju Ivica nikad nije bio ispod osme pozicije. Dvaput je bio i na postolju; 2009. bio je drugi, godinu dana poslije treći. Prošle godine završio je četvrti, a postolje mu je izmaknulo za 29 stotinki.

Kako se moglo i očekivati, u prvoj vožnji stazom je protutnjao najbolji svjetski skijaš Marcel Hirscher i pretekao dotadašnjeg vodećeg, Norvežanina Henrika Kristoffersena, za šest stotinki ostvarivši vrijeme od 56,02 sekunde. No Norvežanin je uzvratio u drugoj i došao do druge pobjede u Svjetskom kupu.

Fantastičan je posao sa startnim brojem 21 napravio Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag ostvarivši četvrto vrijeme sa 1,32 sekunde zaostatka, a blizu su bili i Talijan Patrick Thaler (+1,48) te Nijemac Fritz Dopfer (+1,52).

Iz startne kućice u prvoj vožnji spustila su se još dvojica Hrvata. Filip Zubčić sa startnim brojem 53 zauzeo je 42. poziciju (+2,40), a Dalibor Šamšal koji je prešao pod mađarsku zastavu nakon otkazivanja suradnje s Hrvatskim skijaškim savezom bio je pola sekunde sporiji, dovoljno za 56. mjesto (+2,91).

Kronologija 1. vožnje:

  • Filip Zubčić bio je tek devet stotinki sporiji od Ivice, što dovoljno govori o izdanju najboljeg hrvatskog skijaša. Mladi reprezentativac zauzeo je 42. poziciju na kraju, a Dalibor Šamšal u debiju pod mađarskom zastavom 56.
  • Nastavio se pad Kostelića i nakon nastupa skijaša sa startnim brojem većim od 30 te ipak neće nastupiti u drugoj vožnji od 13 sati.
  • Još šestorica skijaša s višim startnim brojevima ostvarila su dobra vremena pa je Kostelić nakon prvih 30 vožnji pao na 23. mjesto.
  • Stvari se zasad razvijaju dobro po Ivicu glede mogućeg plasmana u drugu vožnju. Nekoliko skijaša plasiralo se iza njega, a sjajan su posao napravili Rus Aleksandar Horošilov te Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag koji su zauzeli šesto odnosno treće mjesto.
  • Ivica Kostelić nije ostvario svoju najbolju vožnju u Leviju. Iako nije napravio niti jednu ozbiljniju grešku, "profesor" je bio dosta spor te je u cilj ušao s desetim vremenom s 2,31 sekundom zaostatka. Vjerojatno će izboriti drugu vožnju, ali zaostatak je velik.
  • Marcel Hirscher očekivano je postavio novo najbolje vrijeme. Srušio je Kristoffersena za šest stotinki, Nijemac Fritz Dopfer zakasnio je 42 stotinke, Talijan Patrick Thaler 33, a Austrijanac Mario Matt pao je nakon prvog prolaznog vremena. Stefano Gross uvjerljivo je najsporiji, kasni gotovo dvije sekunde, slično kao i Reinfried Herbst. Markus Larsson izletio je na jednom dijelu staze i neće vidjeti drugu vožnju iako je završio utrku. André Mhyrer kasni solidnih 55 stotinki.
  • Slalom se praktično vozi po noćnim uvjetima uz temperaturu od -7°C. U gornjem dijelu staze velika je magla. Utrku je otvorio Norvežanin Henrik Kristoffersen s vremenom 56,08. Nijemac Felix Neureuther zakasnio je 69 stotinki, Šveđanin Mattias Hargin 70.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija