Obavijesti

Sport

Komentari 9

Hladni Nijemci poludjeli: Kovač jedva smirio bijesnog doktora

Hladni Nijemci poludjeli: Kovač jedva smirio bijesnog doktora
6

Bayern je u utakmici koju je morao dvaput pobjeđivati izborio finale Kupa preko Werdera u Bremenu. Tenzije su rasle prema kraju tekme, a među 'hladnim' Nijemcima reda je radio Hrvat Kovač

VIDEO

Dva polufinala hrvatskog Kupa (Dinamo-Osijek 2-0 i Inter-Rijeka 1-2) prošla su bez ijednog ružnog pogleda među suparnicima. U Njemačkoj, Leipzig je finale izborio sa 4-1 nad HSV-om, a Bayern Nike Kovača u Bremenu pobijedio domaći Werder 3-2.

Oni malo manje mladi među vama sjetit će se reakcije njemačkih medija na nervozu naših reprezentativaca nakon što nas je sudac žestoko pokrao u utakmici s Elfom na Euru 1996. Zajednički nazivnik bio je: 'Mi smo igrali nogomet, Hrvati tražili rat na nogometnom terenu'.

Bayern je u Bremenu u 63. minuti vodio 2-0 da bi onda u jednoj minuti dobio dva gola pa deset minuta prije kraja iz dvojbenog penala došao do, pokazalo se, konačnih 3-2 i finala sa RB Leipzigom. Ulog velik, tenzije prikladne. Pogubljeni živci bili su oni njemački, stvar je smirivao Hrvat Kovač.

Sudac Siebert za ovo je svirao penal Bayernu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domaći su poludjeli, prema njima Gebre Selassie nije ni taknuo Comana. Lewandowski je uredno zabio iz penala, igralo se sedam minuta sudačke nadoknade u kojima su frustrirani igrači Werdera malo žešće išli u duele, a 76-godišnji gospodin, planetarno glasoviti doktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt totalno je poludio nakon jednog takvog faula. Lansirao se s klupe uz slapove psovki prema domaćim igračima, bez ikakve reakcije bilo koga s Bayernove klupe osim šefa, Nike Kovača.

Naš je trener jedva smirio doktora koji je debelo zagazio u osmo desetljeće života. Müller-Wohlfahrt se svađao i sa Kovačem, letjele su teške riječi (domaći su navijači, naravno, salvom uvreda reagirali na doktorov bijes).

Poslije utakmice Kovač je komentirao:

- Kontakt je postojao, a odluka o tome da li je bio dovoljan za penal ili ne bila je, kao i obično, samo sučeva.

DFB Cup - Semi Final - Werder Bremen v Bayern Munich

Bayernov predsjednik Uli Hoeneß dolijevao je ulje na vatru:

- Ma penal, 100%. Sam Coman mi je rekao da je fauliran. Sve te kritike na račun mladog suca (Siebertu su 34) samo su alibi za poraz - rekao je Hoeneß.

'Kritike Kovaču su besmislene'

Igrači su se naguravali na putu prema svlačionici, kapetani Kruse (Werder) i Boateng (Bayern) imali su novi žestoki verbalni obračun, a trener Hannovera Thomas Doll bio je posljednji u nizu kolega koji su se osvrnuli na nepovjerenje dijela javnosti i dijela Bayernovih čelnika prema hrvatskom treneru:

- Čovjek je prvi u Bundesligi i u fnalu Kupa, u Ligi prvaka je ispao zato što Liverpool u ovom trenutku jednostavno ima bolju momčad, pokušava i uspijeva obaviti smjenu generacija u Bayernu, a raznorazni 'stručnjaci' ga i dalje kritiziraju. Besmisleno i štetno. Utoliko više jer je u pitanju vrhunski trener - rekao je Doll o Niki Kovaču.

Finale Bayern-Leipzig igra se 25. svibnja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska