Obavijesti

Sport

Komentari 125

Miškovićeva pobjeda: 'Vatreni' protiv Slovaka ipak na Rujevici

Miškovićeva pobjeda: 'Vatreni' protiv Slovaka ipak na Rujevici
4

Ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka

VIDEO

Utakmica između Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za Euro 16. studenoga ipak će se odigrati na riječkoj Rujevici! Obznanio je to HNS na službenim stranicama nakon nekoliko dana nagađanja oko toga da bi se utakmica mogla preseliti na Maksimir.

Pokretanje videa...

02:04

HNS tvrdi kako je rukovodstvo razmotrilo opciju igranja na većem stadionu, ali je ostao pri odluci sa sjednice od 11. srpnja da se utakmica dodijeli Rujevici, tako da će sva četiri najveća hrvatska grada dobiti po jednu utakmicu kvalifikacija.

Podsjetimo, nakon što je postalo jasno kako će utakmica protiv Slovaka, naša zadnja u ovim kvalifikacijama, postati ključna jer se još nismo plasirali na Euro, u HNS-u su počeli kalkulirati s mogućom promjenom domaćinstva, a i u našoj reprezentaciji govorili su kako za ključne utakmice žele najbolji travnjak i najbolji stadion.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kalkuliralo se s novom utakmicom na Poljudu zbog fantastične atmosfere u utakmici protiv Mađarske, ali travnjak splitskog stadiona velik je problem, što su naši reprezentativci priznali nakon pobjede 3-0. Realnija se opcija činio Maksimir, stadion koji ima kapacitet preko 30.000 ljudi, za razliku od svega 8279 mjesta u Rujevici, stadionu koji nije bio popunjen za utakmice protiv Finske i Jordana.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković u razgovoru za 24sata začudio se tko je plasirao takve informacije u javnost, da njemu kao dopredsjedniku saveza nitko ništa nije rekao te da je sve dogovoreno na Izvršnom odboru. A sad je ta odluka, nakon ponovnog preispitivanja, ostala na snazi.

Mišković: Da čujem tko i zašto predlaže da se ne igra u Rijeci!
Mišković: Da čujem tko i zašto predlaže da se ne igra u Rijeci!

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno.

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska - Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Iz naše skupine četiri momčadi mogu se kvalificirati na Euro!
Iz naše skupine četiri momčadi mogu se kvalificirati na Euro!

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a.

Pokretanje videa...

00:49
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...