Obavijesti

Sport

Komentari 132

HNS potvrdio: 'Vatreni' protiv Mađarske igraju na Poljudu!

HNS potvrdio: 'Vatreni' protiv Mađarske igraju na Poljudu!
4

Izvršni odbor HNS-a jednoglasno je odlučio da 10. listopada Mađarsku ugostimo na Poljudu i Uefi će prijaviti Split kao domaćina jedne od ključnih utakmica kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2020.

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon četiri i pol godine vraća se na Poljud! Odlučio je to jednoglasno Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnog saveza na sjednici u srijedu i objavio na službenim stranicama.

"Vatreni" će, dakle, u kvalifikacijama za Euro 2020. ugostiti Mađarsku 10. listopada u Splitu i zaigrati u tom gradu prvi put nakon 12. lipnja 2015., kad su s Italijom remizirali 1-1 pred praznim tribinama, uz iscrtanu svastiku na travnjaku, za koju nitko nije odgovarao.

Posljednji put pred publikom Hrvatska je u Splitu igrala u kolovozu 2012. protiv Švicarske, u porazu 4-2.

 

Podsjetimo, HNS je krajem travnja na tu temu održao sasatnak s predstavnicima Grada Splita i Hajduka u Zagrebu, kako bi zakopao ratnu sjekiru i vratio reprezentaciju u Dalmaciju.

U ime Hajduka u sjedištu HNS-a bili su Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara, a ugostio ih je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

"Razgovarali su o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji pojverenja koje je prethodno narušeno. Govorilo se o nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti", priopćili su tada iz Hajduka. No u međuvremenu kontakta nije bilo?!

Hajduk nema pojma da se igra na Poljudu? Nije bilo sastanka
Hajduk nema pojma da se igra na Poljudu? Nije bilo sastanka

Pristanku za odigravanje utakmice uvjetovali su sedam stavki:

  1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode
  2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja)
  3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja  natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)
  4. Transparentni financijski izvještaji
  5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)
  6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.
  7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu

U međuvremenu je ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR podnio Bruno Marić kako bi otklonio prepreku da "vatreni" igraju u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu